Home » Hier krijg ik enorm zin in als het zonnetje schijnt

Hier krijg ik enorm zin in als het zonnetje schijnt

Voor een picknickkleedje uitslaan, zoals Mila laatst voorstelde, is het nog te vroeg, maar dit weertje doet wel wat met me hoor. In positieve zin welteverstaan. Na weken van miezeren, pijpenstelen en met bakken uit de lucht, klaart de lucht op. Letterlijk. Ondanks het standaard flink windje tegen in de ochtend, zie je dan al de belofte van een stralend zonnige dag. En lieve mensen, ik hou er van! Ik knap hier zó van op. Sommige dingen waar ik normaal gesproken veel moeite mee heb, gaan me dan ineens een stuk makkelijker af.

Voorjaarsschoonmaak

Zoals schoonmaken. Het is een noodzakelijk kwaad waarvan ik mijn best doe het vaak genoeg in te plannen zodat het niet uit de hand loopt. Maar plezier beleef ik er niet aan. Dat geldt voor de meesten van ons gok ik zo. Toch kan ik niet wachten om vanmiddag aan de slag te gaan in huis. De Man hees vanmorgen de raambekleding heel hoog op en de zon wees me er genadeloos op dat de ramen hoognodig gezeemd moeten worden aan de binnenkant (de buitenkant heb ik uitbesteed). Ook de witte plinten schreeuwen om een sopje. Ik zal je verder besparen wat er hoognodig moet gebeuren én waarmee ik vol plezier mee aan de slag ga in huis, maar het is duidelijk; de zon is onverbiddelijk. Hoe fijn dat dat mij tot actie aanzet.

Afvallen met een spelcomputer

Over actie gesproken… Na lang aandringen van Mila toverde ik vorige week mijn Wii tevoorschijn. In mijn leven vóór de kinderen speelde ik af en toe alleen of samen met De Man graag een spelletje hierop, maar op een gegeven moment lag hij maar te verstoffen en borg ik het op. Om het dus na jaaaren weer uit een doos te vissen op zolder. En hoera, hij doet het! Kind blij, ik nog blijer. Ik heb ontdekt dat de Wii mij enorm stimuleert om dagelijks een half uurtje te bewegen. Iets wat ik voorbije maanden, met wisselend succes, tweewekelijks probeerde te doen, lukt me nu elke dag. Elke dag! En weet je, ik realiseer me heus wel dat een half uurtje Wii Fit geen half uurtje hardlopen is of hangen in de apparaten op de sportschool. Zo lang het mij in beweging krijgt en houdt hoor je mij niet klagen.

Het stimuleert mij ook om een beetje op mijn voeding te letten. Iets wat ik heel, heel, heel erg kan gebruiken. Aangezien de zon niet alleen onverbiddelijk is voor vieze ramen, maar ook buikvetjes vind ik dat helemaal niet erg. En als die zon blijft schijnen gaan vanzelf de jassen en andere verhullende kleren uit. Toch wel fijn als ik me dan prettiger voel over mijn lijf.

Buiten zijn

Iets wat ik ook prettiger vind met een lekker zonnetje is buiten zijn. Ik hou enorm van lekker cocoonen binnen. Dan kan wat mij betreft de regen tegen de ramen slaan, maar als ik binnen mag blijven, vind ik dat helemaal prima. Gezellig zelfs! Het enige wat mij vrijwillig naar buiten kan trekken, is een lekker zonnetje. Ik heb al een paar keer met een boekje op het bankje voor ons huis gezeten en hier kan ik wel aan wennen hoor. Heeeerlijk, heerlijk! Ook wel fijn voor de jongens als hun moeder eens een keer niet met tegenzin met ze naar buiten gaat.

La la la lente

Hoewel de zon zich vaker laat zien, is het nog geen lente, laat staan zomer. Als ik kijk naar de weersvoorspellingen komen er komende dagen zelfs nog wat buien aan, maar daarna… daarna mogen we voor een langere tijd genieten van natuurlijke shotjes vitamines D. Tegen die tijd ben ik uitgepoetst en is mijn huis er klaar voor. Klaar voor om de deuren open te gooien en kleine kindjes blij in en uit te zien lopen. Wie weet ben ik er zelfs psychisch klaar voor om de winterjas uit te doen. Alhoewel… één zwaluw maakt nog geen zomer.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie
  • […] Kom lekker tot rust met een goed glas wijn. “Pinot wijn” is een uitstekende keuze om even bij weg te dromen. Nu is het vooral een liefkozende naam voor de verschillende druivenrassen van de Pinot familie, dus er is voor ieder wat wils. Een Pinot Noir voor liefhebbers van rode wijn met niet al te zware tannines. Een wat soepele wijn met een heerlijk geurig aroma van rood fruit. Liever een wat frisser wit wijntje? Kies dan voor een Pinot Grigio, Pinot Gris of Pinot Blanc. Ook heerlijk om met zo’n glas in de tuin of op het balkon neer te ploffen als het zonnetje lekker schijnt. […]

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond