Home » Moeder zijn… het wordt nog eens wat met mij

Moeder zijn… het wordt nog eens wat met mij

Moeder zijn… het wordt nog eens wat met mij. Mag ook wel hoor na drie pogingen. Waar we bij Mila echt te lang hebben gegist en gegoogled naar welk liedje ze steeds aan het zingen was, herkende ik ‘m laatst al na twee pogingen van Bas. Het olifantje in het bekende bos. Sommige dingen veranderen niet. Misschien juist wel dáárom dat het moeder zijn me steeds beter afgaat.
 

 

Schuldig

Het altijd op de loer liggende schuldgevoel kan ik steeds beter negeren. Ik zou me schuldig kunnen voelen omdat ik buitenshuis werk, omdat de kinderen ook op een vrije dag van ons soms naar de opvang gaan omdat we van alles en nog wat willen doen of omdat ik gesteld ben op tijd voor mezelf en mijn hobby’s. Doe ik niet meer dat schuldig voelen. Ik voel me hoogstens af en toe schuldig omdat ik me niet schuldig voel.

Het beste

Ook ik wil het beste voor mijn kinderen. En ik ben ervan overtuigd dat ze dat krijgen. Al kan het beste natuurlijk altijd beter. Veel beter. Ik leer nog elke dag. Van hun. Over mezelf. Het vertrouwen in mezelf als moeder is dan wel gegroeid, mijn geduld helaas niet. En zo zijn er nog tig verbeterpunten. Aan sommige wil ik heel hard werken. Sommige misschien en voor bepaalde dingen steek ik graag nog even mijn koppie in het zand. Meteen spullen inleveren als er om gevraagd wordt op de kinderopvang valt in de categorie “er is nu heel hard werk aan de winkel”.

De allerliefste

Het zal ook nooit perfect worden. Zoveel moeders, zoveel verschillen in inzicht ook. Het is maar net aan wie je wat vraagt. En allemaal zijn we aan het eind van de dag toch echt de allerliefste. Mijn bevestiging moet ik dan ook niet halen uit wat iemand anders denkt en vind, maar uit die kleine armpjes die zich graag om mijn nek sluiten.
 

Alsof het zo moest zijn: op dezelfde dag dat de oudste voor het eerst zelf ergens heen mocht fietsen, heeft de allerjongste het rompertje aan die ik zwanger van die zelfde oudste vijf jaar geleden voor moederdag kreeg van hun vader. Het cirkeltje is rond. Ja ik ben hartstikke sentimenteel, ik weet het.

 

Kracht van herhaling

Dus ja dat moeder worden gaat steeds beter. De kracht van herhaling op z’n best. Al kun je daar ook weer niet op vertrouwen. Net als je denkt dat het lekker gaat en je bijna alles onder controle hebt, wilt de oudste op haar eigen fiets meefietsen in plaats van achterop, moeten er toch echt foto’s voor een project ingeleverd worden op de kinderopvang of heeft er één ineens luizen ofzo. Houd je scherp!
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond