Home » Het perfecte zomerkamp? Enkele tips! 

Het perfecte zomerkamp? Enkele tips! 

2020 is intussen al even bezig. Dat wil zeggen dat veel vaders en moeders over hun zomerplannen beginnen na te denken! Misschien maak jij al volop plannen voor een vakantie met de kinderen, of kijk jij naar de mogelijkheden voor een vakantie die de kids zonder jou kunnen ondernemen. Daar bestaan verschillende redenen voor (veel ouders hebben bijvoorbeeld een fulltime baan), waardoor het ze niet per se lukt om meerdere maanden lang voor de kinderen te zorgen. In zo’n geval biedt een zomerkamp uitkomst! Sommige moeders vinden het best een eng idee om hun zoon/dochter op kamp te sturen, maar de keuze van het juiste kamp kan helpen. Enkele tips!

Eén of meerdere weken?

Vertrekt je zoon of dochter voor meerdere weken op kamp, dan is een reis van meerdere weken wellicht wat heftig. Jongere kinderen zijn het nog niet gewend om (veel) tijd alleen door te brengen. Een kamp van een paar dagen is dan een leuke oplossing, het kind raakt niet te snel overweldigd. 

Welke activiteit is geschikt?

De meeste, maar niet alle, zomerkampen richten zich op één activiteit. Dat kan een taal zijn (veel deelnemers vinden het fijn om zich op bijvoorbeeld Engels of Frans toe te leggen), maar er staan ook sporten als hockey, voetbal en zeilen op het programma. Soms krijgen ouders hun kinderen maar moeilijk van het idee van een zomerkamp overtuigd, een activiteit kiezen die nauw aansluit bij de interesses van je kind kan dan helpen. Wat denken ze bijvoorbeeld van een meidenkamp of een game kamp?

Waar gaan we naartoe?

Locatie is een belangrijke bij het kiezen van een perfect kamp. Een kamp dichtbij huis kan vanuit praktisch oogpunt handig zijn én je drukt er de kosten mee. Als je een goedkoop zomerkamp zoekt is dit dus een goede optie. Kies je voor een kamp dat verder weg plaatsvindt, dan is dit een goede gelegenheid om de mooiste plekjes in binnen- of buitenland te verkennen.

Welke kampaanbieder is geschikt?

Wanneer je weet dat je zoon of dochter in veilige handen is, kan ook jij ze met een gerust hart op kamp laten vertrekken. Daarom kies je ook je reisorganisator zorgvuldig uit. Wist je dat je bij een aanbieder als Juvigo het grootste internationale aanbod aan zomerkampen en jongerenreizen vindt? Zo zit er voor jou beslist een geschikte optie tussen. Niet voor niets werkt Juvigo samen met Steunpunt KinderVakanties; zij garanderen kwaliteit en veiligheid.  Zo weet jij zeker dat je kinderen straks in veilige handen op reis vertrekken!

Betaalde samenwerking met Juvigo••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond