Zoeken
Zoeken
Home » Het organisatorisch drama dat de avond4daagse heet

Het organisatorisch drama dat de avond4daagse heet

Delen vind ik fijnFacebookPinterestWhatsApp

Voor een gezin waarin beide ouders buitenshuis werken is de avond4daagse een ware organisatorische hel. En ja, ik overdrijf. Een beetje. Elk jaar weer vraag ik me af waarom we het onszelf aandoen. Het begint om half 7. Stipt op tijd. Voor het spitsuur in een gezin wel te verstaan. Voor je afhaakt door dit ‘moeilijk moeilijk’ gedoe, het goede deel komt later. Hoop ik.

Het is nog even door worstelen. Net als die vier avonden, die vliegen toch ook weer zo om. En dan beloof je jezelf plechtig, dat je het volgend jaar echt anders gaat aanpakken. Nu echt! Vooral minder gehaast, meer op tijd komen en minder klagen. Want… wacht er voor…  het is ook wel een hele hoop plezier hoor wat je er voor terugkrijgt. Je moet dan wel even vergeten dat je kind aan het begin van de 2,5 kilometer al vraagt of jullie er al bijna zijn. En dat nog minstens vijf keer die avond keer vier avonden op rij. En als je net de volgende hoek om bent er heel, maar dan ook heel nodig geplast moet worden. Terwijl dat thuis echt echt echt niet hoefde.

Na de onverwachte plasstop in de bosjes begint het plezier echt. Er wordt gezongen. Het saamhorigheidsgevoel is groot. De vlag van school wordt vol trots voorop gedragen. De kinderen hebben veel plezier samen. Je bent buiten. Het weer werkt wonder boven wonder altijd mee. Ook de ouders kunnen wat woorden wisselen met elkaar. Het is net één grote wandelende colonne van lotgenoten.

Iedereen is het er over eens: de avond4daagse is een drama!

Maar dan wel één waar je graag voor thuisblijft. Zo eentje waar je de eerste afleveringen eerst een beetje moet inkomen. Maar wanneer je net in het verhaal zit het seizoen alweer afgelopen is. En je vol smart uitkijkt naar de volgende.

 

 

Foto van kinderen buiten via Shutterstock
••Op Evenonderons.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Delen vind ik fijnFacebookPinterestWhatsApp

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu

%d bloggers liken dit: