Home » Het mysterie van Rommelpiet ontrafeld

Het mysterie van Rommelpiet ontrafeld

strooigoed van Rommelpiet?

Ik hoorde op het schoolplein al wat geroezemoes, maar de reden hiervoor zou later pas aan het licht komen. Letterlijk! We stappen een donkere school binnen en vinden schuifelend toch ons weg. Plotsklaps gaan de lichten aan en valt meteen de chaos op. Een enorme chaos! In elk klaslokaal. Dit moet het werk van Rommelpiet zijn geweest. Dus zo ziet het eruit als dat mannetje langs is geweest. Onlangs overwoog ik hem ook uit te nodigen bij ons thuis, maar ik zag de bui al hangen.

Een troep

Wie gaat zijn troep moeten opruimen? Ik had er weinig trek in. Onbewust creëren wij op een dag al redelijk wat troep hier in huis. Die aan het eind van de dag toch echt weer opgeruimd moeten worden. Doelbewust een zooitje ervan maken, druist tegen mijn gevoel in. De juffen hebben zich zo te zien wel helemaal uitgeleefd. Alles, maar dan ook alles was overhoop gehaald. Ik stond er bij en keek er naar. En daarom lieve mensen, dacht ik theatraal, komt de Rommelpiet er bij mij niet in!

Lees ook: Inspiratie voor de vier cadeautjesregel

strooigoed van Rommelpiet?

Aan de slag

In eerste instantie was ik helemaal in mijn nopjes met mezelf. Dit heb ik mezelf dus even bespaard. En toen gebeurde het. Als een heuse bijenkolonie gingen alle kleine kleutertjes ineens als vanzelf aan de slag. In de paar minuten dat ik stond te kijken zag je voor je neus een waar wonder voltrekken. Beetje bij beetje vonden alle spulletjes weer hun oorspronkelijke plek. En ineens viel het kwartje. Het mysterie van Rommelpiet is ontrafeld. Hoe therapeutisch is Rommelpiet wel niet?!

Lees ook: De 11 leukste speelgoed verzameltrends die het perfect doen als schoencadeautje

Bezoek van Rommelpiet

Ze klagen meestal niet, maar leraar zijn is best een zwaar beroep. Om alle werkdruk even van je af te laten glijden spreken ze volgens mij gewoon af dat in de aanloop naar de kerstvakantie Rommelpiet een paar keer langskomt. Met z’n allen ga je er, wellicht zelfs onder leiding van een tsjakka meneer of mevrouw, helemaal voor. Bak Lego? Leeg kiepen die handel! Stoeltjes en tafeltjes netjes gegroepeerd? Niks ervan! Een opgeruimd poppenhoek? Door het lokaal ermee. Ik stel me zo voor dat ze moe, maar voldaan huiswaarts keren. Om de volgende morgen weer terug te komen voor de knaller. De pièce de résistance. Toekijken hoe al die kleine kindertjes hun zooi weer opruimen. Ik zeg gerechtigheid! En als zo tegen de zomervakantie de stress weer helemaal op peil is knallen ze er Modderdag in. Ik zie een patroon…

Uitgelichte foto: een hoopje pepernoten via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond