Home » Het moederschap is als zelfgebakken koekjes + recept

Het moederschap is als zelfgebakken koekjes + recept

Belofte maakt schuld. En ik had beloofd om samen koekjes te bakken. Ik zag er tegenop. De kookspullen hiervoor had ik al lang en breed in huis, maar samen is met een vijfjarige gewoon niet zo praktisch. Voordat ik moeder werd, had ik een über romantisch beeld van het moederschap. Ik zou het klusje wel even klaren. Met liefde, geduld en goede wil zou het goed komen. Hoe weinig wist ik toen! Van het moederschap en over mezelf.

Liefde in overvloed, maar bij het uitdelen van porties geduld kwam ik er bekaaid vanaf. Ik bezit het niet. Altijd haast en snel nog even dit en snel nog even dat. Werkt niet met kinderen. Zij van slag, ik nog meer. Door schade en schande wijs kondig ik aan, geef ik tijd en zonodig nog meer tijd. Op een goede dag. Ik benijd de moeders die lijken te putten uit een onuitputbare bron van geduld, creativiteit en zin.

Lees ook: Net als mama

Die koekjes dus. Die moesten er komen. En samen hebben we die gemaakt. Samen ging best goed. Samen was reuze gezellig. Toen we met een kopje thee genoten van de uitkomst van ons noeste arbeid, moest ik weer aan zo’n pre mama droom van me denken. Ik zou uit school op ze wachten met een pot thee. Net zoals mijn tante dat vroeger op ons deed. Een pot die werd warmgehouden door waxinelichtjes. Zelfs de verplichte boterhammen met boter (ik lust geen boter) doen niets af aan de goede bedoelingen en warmte die er van uitging.

Later bedacht ik me dat ik dat ook wilde voor mijn kinderen. In dat scenario kwam het niet in me op dat het nog wel even duurt voor ze zelf thuiskomt uit school. Dat je ze zelf moet gaan halen en dreumesssen daarvoor wakker moet maken. Hoe romantisch!

Inmiddels weet ik dus meestal beter. Van het moederschap en van koekjes bakken. Ik heb namelijk het recept! Het is alleen net als met onze gebakken koekjes. Sommige lukken, sommige niet.

Mijn recept voor moederschap koekjes

280 gram gezeefde liefde (te vervangen door bloem)

185 gram begrip (in de volksmond kristalsuiker genoemd)

1 zakje goede zin (vanillesuiker is ook prima)

130 gram humor op kamertemperatuur (met boter wil het ook wel)

1/2 tl gezeefde vreugde (te vervangen door bakpoeder)

Snufje vertrouwen (zout is net zo goed)

1 knuffel, bij voorkeur een dikke (te vervangen door een ei)

 

Tip: Kookwinkel Habitas Online heeft leuke spullen om koekjes te bakken.

Klop 10 minuten lang met een mixer in een ruime kom de humor en begrip tot een luchtige en crèmige substantie. Voeg die dikke knuffel en de goede zin toe en klop verder tot alles goed gemengd is. Voeg dan in porties de liefde, vreugde en een snufje vertrouwen toe en spatel het luchtig door je beslag.

Daarna mogen jullie 30 minuten rusten. Jij op de bank en het deeg afgedekt in de koelkast. Verwarm halverwege rusttijd de oven voor op 200°C.

Verdeel het deeg in drie delen. Rol steeds een deel deeg uit op een dun met liefde bestoven werkblad. Je wilt ze ongeveer 3-4 mm dik hebben. Steek met een koekjesuitsteekvorm zoveel mogelijk koekjes uit. De koekjes mogen daarna op een ingevette of met bakpapier belegde bakplaat voor 10 minuten de oven in.

Te consumeren met je oogappel en een grote pot thee.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond