Home » Het leed dat haren kammen heet

Het leed dat haren kammen heet

Deze blog schreeuwt al een tijdje om geschreven te worden… Aangezien ik dat niet meer kan aanhoren, begin ik maar met schrijven. Het gaat over mijn dochters met hun lange haar. Het gaat over mezelf, dat ik vroeger lang haar had. Al kun je je daar tegenwoordig niks meer bij voorstellen. Laat ik beginnen met het bedanken van mijn moeder voor haar geduld. Nou ja, soort van dan… Want voor mijn gevoel had ze niet veel geduld maar nu ikzelf 3 dochters met lang haar heb, snap ik haar wel. Man man man… Wat een toestand dat haren kammen. En niet van 1 kind maar wel 3! Alle ochtenden! Niet te doen! Tenminste niet voor mij. Kuch.. Loedermoeder!

Veel haar en veel krullen

Het is mij meer dan eens overkomen dat ik dacht klaar te zijn en ik beneden kwam of nog erger ik al bij de crèche stond en dacht… O noooo… Ik ben één vergeten te kammen. Meestal is dat Rosalie, de oudste. De tweeling kleed ik namelijk nog aan op het aankleedkussen dus dat gaat meestal wel goed. Punt is dat de meiden best lang haar hebben. Rosalie heeft veel haar en veel krullen. Dus het kammen van haar haar duurt even. Het zit meestal vol met klitten. Uitkammen gaat gepaard met gejank. Mama niet doen, mama ben je al klaar, au dat doet zeer. Enzovoort enzovoort. Pfff…

Aangezien ikzelf veel erger was, kan ik eigenlijk niet echt boos op haar worden. Ook al word ik dat heus wel. Ik jankte de hele bende bij elkaar. Voor mijn gevoel had moeder heus geen geduld. Mijn haar werd aan alle kanten getrokken, gekamd en geborsteld. En oowee.. als ik niet stil bleef zitten. Mooie vlechten, speldjes, bala bala’s (soort van elastiekjes) en strikjes in mijn haar. Ik zag er altijd prachtig uit. Dat wilde ik ook voor mijn dochters. Dat ze er mooi uitzagen bedoel ik dan hè! Maar ff serieus, dat is niet te doen! Hahaha…

Lees ook: Help, mijn peuter heeft een bos met krullen!

Haren kammen

Het vlechten lukt mij op zich wel maar de meiden hebben een ander type haar dan ik dus dat gaat toch anders. En dat gejank hè… Ik word er echt niet vrolijk van. Terwijl ik zo mijn best doe om haar niet te traumatiseren zoals mijn moeder dat bij mij gedaan heeft. Zit ik daar alle klitten met de hand uit elkaar te halen i.p.v. met een kam. Dat is pure liefde mensen! Ik weet namelijk wel beter. Maar leg haar dat maar uit. Niet te doen.

Resultaat: haar haren worden niet dagelijks gekamd. Een beetje borstelen, elastiekje erin en klaar is Kees. Mooi? Niet altijd helaas. Je zou kunnen denken, laat haar haren dan maar los, veel makkelijker. Zou je denken hè?! Nog meer klitten ellende. Dan kies ik toch eieren voor mijn geld. Bij de tweeling gaat het meestal beter omdat ze minder haar hebben en het is nog niet zo lang als die van grote zus. Dat gejank blijkt helaas wel zeer erfelijk te zijn. Zucht!

Mijn moeder kamde mij vaak de avond ervoor al. Dan sliep ik met een doek stevig gebonden om mijn hoofd. Dat heb ik ook al een paar keer gedaan bij Rosalie. Maar daar moet ik er wel om denken en zin in hebben. Ik ben allang blij als iedereen gedoucht is en in bed ligt.

Dus dat, het beeld wat ik had bij dochters hebben: haren kammen, allerlei creaties, mooie accessoires in het haar…

Mooi verhaal maar helaas niet haalbaar. Niet voor mij in ieder geval. Jammer.

Meer blogs van Raisilyn lezen?
I’m on a mission! Yeah!
Tijdelijk blote voetenpad bij Landgoed Fraeylemaborg
Met kinderen naar Curaçao | Liefde voor mijn roots meegeven
Afscheid nemen van het zwanger zijn••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond