Zo makkelijk als het borstvoeden mij afgaat, zo lastig gaat het kolven. Halverwege december zat mijn verlof erop en moest ik weer naar mijn werk. Ik had er zin in! Zin om weer aan de slag te gaan en zin om weer meer volwassenen om me heen te hebben. Als borstgevende en werkende moeder moest ik weer met de kolf in de weer (live voeden is geen optie). Vol goede moed ging ik aan de slag.
 

Weinig productie

 
Voor niks, nada, noppes. Nou ja bijna niets dan. Ik had wel een beetje productie, maar niet om over naar huis te schrijven. Bij Mila stond ik toentertijd onverwachts voor hetzelfde probleem. Toen zij meer ging drinken moest dat aangevuld worden met poedermelk. Maar dit keer was ik hierop voorbereid en ben vlak na de bevalling al begonnen met een vooraadje aan te leggen. Alleen ben ik daar nu al helemaal op ingeteerd.
 
melkflesjes
 

Goede dagen

 
Het gekke is dat het op sommige dagen wel goed gaat en daar kan ik dan zo blij van worden. Door deze goede dagen en ook in de avonden en weekenden zonodig bij te kolven, lukt het tot nu toe om voldoende te leveren aan de opvang. Waarom niet opgeven en hem flesvoeding geven? Dat vraag ik mezelf constant af. Ik denk omdat dat opgeven zou zijn! Omdat ik het fijn vind om hem te voeden en dat ook gewoon goed gaat.
 

Eerste keuze

 
Vind ik flesvoeding nou zo slecht? Welnee, daar worden kindjes ook groot mee. Maar borstvoeding is mijn eerste keuze. Wel heb ik de opvang toestemming gegeven om poedermelk te geven als dat nodig is. Als de tijd is aangebroken dat hij aan de fruit en groentehapjes gaat beginnen en minder (gekolfd)melk nodig heeft overdag, zal ik opgelucht ademhalen.
 
 
 

Heb jij tips voor mij om het kolven soepeler/beter te laten verlopen?

 
 
Foto: melkflesjes via Shutterstock
 

••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, ik daar een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 %d bloggers liken dit: