Home » Het is zover: nu ook ‘s nachts zindelijk

Het is zover: nu ook ’s nachts zindelijk

Hoe doe je dat? Een kind helpen om ook ’s nachts zindelijk te zijn. Ik vind het al knap dat ze overdag geen ongelukjes meer heeft. Onze oudste dochter wordt volgende maand 7 jaar. Maar pas dit jaar vind ik haar overdag echt zindelijk. Ze kan zo opgaan in haar spel of tv kijken dat ze vergeet dat ze moet plassen. In het begin pakte ik dat niet goed aan. Ik werd boos op haar want die ongelukjes zijn niet nodig. Mettertijd werd ik milder. Ik snap haar wel, al vind ik het nog steeds vervelend.

’s nachts zindelijk

Al een tijdje vraag ik mij af hoe ik het moet aanpakken om haar ’s nachts uit de luier te krijgen. Ik zag er best tegen op want haar luier is ’s morgens redelijk vol. Zelf is zij er ook mee bezig. Ze vroeg me een paar keer of ze zonder luier mag slapen. Dat mocht pas als ze een paar keer met een droge luier wakker werd. Helaas gebeurde dit niet. Daarom besloot ik dat ik in het nieuw jaar met haar aan de slag ga. Blijkbaar is ze er nog niet aan toe en de drukke periode (haar verjaardag en feestdagen) komt er weer aan. Nu ermee bezig gaan is zinloos.

Eigen tempo

Maar de eerste dag van de herfstvakantie kruipt ze bij mij in bed… ‘Mama, ik heb per ongeluk in alleen een onderbroek geslapen en hij is helemaal droog.’ Yeah!! Ze was helemaal trots dat het gelukt was en terecht! Zo zie je maar weer hè, kinderen hebben hun eigen ritme en voor hun een perfecte timing om dingen te doen. Ik ben mega trots op haar.

Doorzetten

Nu ga ik doorzetten want ze kan wel wat hulp gebruiken om het vol te houden. Ik heb met haar afgesproken dat ze geen drinken meer mag voordat ze naar bed gaat. Na het eten moet ze gelijk warme melk maken anders heeft ze helaas pech. Voordat we gaan slapen moet ze nog een keer naar het toilet. Dat is soms een uitdaging. Ze slaapt namelijk op een hoogslaper. Helemaal niet handig, zo’n bed, als je kind ’s nachts nog niet zindelijk is. Maar goed, daar denk je bij aanschaf niet over na.

Stap voor stap

Haar laat op de avond wakker maken om te gaan plassen gaat niet van harte aangezien ze diep in slaap ligt. Van de week was ze zo diep in slaap dat ze niet goed wist wat ze aan het doen was. Voor mij best hilarisch. Volgende stap is dat ze zelf van bed gaat als ze moet plassen. Ook dát zal wel goed komen.

Op haar wachten en haar volgen blijkt toch weer het beste te zijn! Nu de andere twee nog…

 

 

Foto van vader en dochter van fizkes via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond