Home » Het inrichten van de kinderkamer, hoe pak je dit aan?

Het inrichten van de kinderkamer, hoe pak je dit aan?

Kinderkamer inrichten? 5x tips voor de beste gordijnen

Bij de inrichting van een kinderkamer komt veel kijken. Kinderen slapen tenslotte niet alleen in hun kamer, maar spelen hier vaak ook nog. Dit vergt heel wat creativiteit om de kleine ruimte zo goed mogelijk te benutten. En dan heb je het nog niet eens over de kleur en decoratie gehad.. Pff! Lees snel verder om dit allemaal wat makkelijker te maken.

Werk de hoogte in

Een kleine kinderkamer hoeft geen ramp te zijn: je moet de ruimte gewoon goed benutten. Een hoogslaper is hiervoor ideaal. Kinderen vinden dit niet alleen superleuk, het is ook heel praktisch! Met een hoogslaper behoud je een groot deel van de ruimte. Onder het bed is dan ruimte voor opbergen of voor een leuke speelhoek. Wees creatief.

Lees ook: Binnen kijken in de babykamer van Sem. Een kamer vol sentiment

Keep it light

In een kleine kamer is het belangrijk om frisse kleuren te gebruiken. Een lichte kleur op de muren is dan ook perfect voor een kinderkamer. Dit top je af met de keuze in raamdecoratie. Houten jaloezieën zijn heel populair en functioneel. Overdag kun je de jaloezieën open zetten, waardoor er alsnog veel licht naar binnenvalt. De houten jaloezieën zijn goed te combineren met overgordijnen met een verduisterende voering. Zo wordt de kamer niet alleen verduisterd, maar wordt er ook sfeer in aangebracht.

Ook plisségordijnen zijn een goede uitkomst voor een kinderkamer. Als je voor de Top Down Bottom Up uitvoering kiest, kun je het gordijn aan beide kanten bedienen. Zo kun je het gordijn ’s nachts helemaal sluiten, terwijl je overdag wel voldoende licht binnenkrijgt. Het plisségordijn heeft een honingraatstructuur die niet alleen licht uitsluit, maar de slaapkamer ook goed isoleert en daarmee het geluid dempt. Misschien helpt dat om je kinderen wat langer te laten slapen..

Kies een thema!

Het is lastig om een kleur of stijl te kiezen voor een kinderkamer, dus waarom ga je niet voor een thema? Kinderen zijn hier vaak gek op! Ga bijvoorbeeld voor een avontuurlijke junglekamer, met veel knuffeldieren en houten accenten.  Of misschien toch een brandweerkamer, met rode accenten? Er zijn genoeg thema’s om een unieke kinderkamer mee te maken!

Hoe ga jij de kinderkamer inrichten?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond