Home » Het huishouden roept. Gelukkig zit ik buiten gehoorafstand

Het huishouden roept. Gelukkig zit ik buiten gehoorafstand

Het is donderdagmiddag vier uur. Met de zon in de rug kijk ik naar mijn knappe tafelgenoot. Ik kijk niet alleen, ik hang aan zijn lippen. Figuurlijk dan. Hij praat en ik luister. Ik luister! Niks en niemand die me afleid. Ergens achter in mijn hoofd knaagt het wel. Maar veel tijd heb ik niet om er aandacht aan te besteden.

Het hier en nu is veels te leuk. Ik spijbel.

Een paar uur voor ik op het terras een plekje uitzocht, kreeg ik een ingeving. Wat nou als ik eerder vertrek van het werk. Wat nou als ik die extra tijd niet zou gebruiken voor de duizend en één klusjes die liggen te wachten. De kinderen niet meteen ophaal van de opvang. Wat nou als ik de boel de boel zou laten? Ik regel het voor ik me kan bedenken.

In het zonnetje

De Man in kwestie is van het praktische soort, maar ook hij is wel te porren voor een uurtje of twee spijbelen. En daar zitten we dan. We praten. Lachen. En houden veel van. Spijbelen is goed voor ons. Onze relatie is vandaag letterlijk in het zonnetje gezet. Het is bizar wat oprechte aandacht kan doen. En nee, geen zorgen! Het gaat hartstikke goed. Maar dat wil ik ook graag zo houden. Ik heb gemerkt dat dat niet vanzelf gaat.

Luisteren doe ik vaak maar met een half oor.

Er is altijd wel een vieze luier, deadline en huishoudelijke taak die roept. Ik wil oprechte aandacht aan de kinderen besteden, mijn relatie en tijd voor mezelf vind ik net zo belangrijk. Het balans slaat soms door naar de verkeerde kant. Zeker met een man die mij onwijs steunt in alles en niet snel klaagt. Degene die het hardst roept, krijgt vaak de meeste aandacht. Maar vandaag niet.

Het huishouden roept wel, maar gelukkig zit ik buiten gehoorafstand.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond