Home » Het geheim om succesvol af te vallen

Het geheim om succesvol af te vallen

Ik trok de bedroevende conclusie dat ik nu officieel een jojoër ben. Afvallen, aankomen, afvallen en aankomen. Maar je weet het… elk nadeel heeft zijn voordeel. Omdat ik zo vaak succesvol ben afgevallen, kun je wel stellen dat ik wel weet hoe het moet. Eens? Dus nu ik de wijsheid in pacht heb, ga ik die ongeneerd delen. Je mag me later bedanken.

Het geheim om af te vallen

De grote vraag is natuurlijk: wat is het geheim om succesvol af te vallen? Het antwoord is zowel simpel als een tikje ingewikkeld. Maar ik heb het uitgedokterd (en overweeg er patent op aan te vragen). Ik noem het de ‘minder, meer en soms’ methode. Pakkend toch?

Stap 1: Minder

En met drie stappen supermakkelijk te onthouden. We beginnen met de eerste: minder. Steeds als je iets wil eten denk dan aan minder. Ben je helemaal klaar met minder? Een “nee” volstaat ook. En is in sommige gevallen zelfs beter.

Stap 2: Meer

Nu wordt het al iets lastiger. De meer in mijn ‘minder, meer en soms’ methode staat voor meer beweging. Het mooie is dat je het zo kunt invullen als het je uitkomt. Meer lopen, meer fietsen, meer met de trap, meer na het eten een blokje om (wandelingen naar de koelkast tellen niet mee).

Dus minder eten en meer bewegen. Verrassend he? Het was voor mij ook echt een eye opener moet ik eerlijk bekennen.

Stap 3: Soms

Nu wordt het leuk! Echt heel leuk. En een tikje ingewikkeld. Want als derde stap introduceer ik hierbij “soms”. Minder, meer en soms. Let wel: dit is alleen voor vergevorderden. De kans op terugval is anders veel te groot. Maar zonder soms hou je het minder goed vol. Soms iets lekkers, soms lekker niks in plaats van te sporten, soms… soms… soms.

Soms moet je wel met mate doseren, anders transformeert soms in meestal en kun je weer opnieuw beginnen.

Minder, meer en soms

Er gaan miljoenen, zo niet miljarden, om in de afvalindustrie. Sapjes, shakes, pillen, apps en poeders vliegen je om de oren. En allemaal claimen ze het geheim te bezitten om succesvol af te vallen. Er zitten goede (maar dure) en krankzinnige (en net zo dure) methodes tussen. Maar ik heb dé methode. De enige echte die werkt. Minder, meer en soms. Gratis en voor niks. Zeg het voort ♥••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond