Home » De knoop is doorgehakt en dit wordt het geboortepakje

De knoop is doorgehakt en dit wordt het geboortepakje

Het geboortepakje is nogal een dingetje. Voor mij in elk geval wel. Het is niet persé het allereerste pakje van de baby, maar wel het pakje waarin ik mooie foto’s wil maken en die ik de baby aan wil trekken als we naar huis gaan vanuit het ziekenhuis. Het juiste pakje vinden, is dan ook best een taakje. Ik ben er dan ook best lang mee bezig geweest. Keuren, kijken, kijken, niet kopen en afwegen. De knoop is dan toch eindelijk doorgehakt.
 

Het geboortepakje en meer

 

 
Het is een donkerblauw fijngebreid boxpakje van Noppies geworden.
 
romper Hema
 
Onder het boxpakje hoort natuurlijk ook een leuk rompertje. Ik zweer trouwens bij overslagrompers voor de eerste paar weken, maar deze heb ik voor vaderdag gekocht voor Benjamin. Het was het allereerste en heel lang het enige wat ik voor de baby had gekocht. Dit rompertje is van de Hema. Leuk detail: de drukknoopjes zijn neonkleurig oranje.
 
dekentje PoesPas 100% biologisch katoen
 
Natuurlijk wordt de baby gewikkeld in een leuk dekentje. Deze is van Poespas en van 100% biologisch katoen. Bij een winactie van Coolest Kid on the Blog in samenwerking met Studio Circus heb ik hem en een leuke tuttel gewonnen.
 
strikmutje van het merk Cosilana
 
Uiteraard moet een pasgeboren baby’tje een mutsje op. Al een tijd geleden besloot ik dat ik deze keer voor strikmutsjes zou gaan. Ik kocht bij Ziloen twee wollen mutsjes van Cosilana in twee verschillende maten.
 

Bijzonder

 
Ik steek dus wel wat tijd in het bij elkaar zoeken van een leuk eerste pakje (en bijpassend dekentje) voor mijn baby’s. Op z’n zachts gezegd is het daarom bijzonder te noemen dat ik het geboortepakje van Mila laatst zomaar weggaf als reservekleding aan de creche. Achteraf kreeg ik hier enorm veel spijt van. Des te fijner was het dat het pakje weer retour kwam omdat ze met de tas die ik had gegeven echt veel te veel hadden in de kleinste maatjes.

Het wordt eigenlijk tijd om dit soort herinneringen op een mooie manier te bewaren. Misschien wel samen met de navelklemmetjes (ben ik de enige die dat bewaart trouwens?) en geboortekaartjes.
 
 
 

Hadden jouw kindjes een geboortepakje? En heb je deze op een leuke manier bewaard?

 
 
Omdat mijn blog 1 jaar bestaat, vier ik dit met een aantal winacties. Doe jij al mee?
#1 Win een 4 in 1 softshell draagjas
#2 Win een belevenis bij de Escaperoom voor de Liefde
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond