Home » Ik lees voor uit; Het boek zonder tekeningen

Ik lees voor uit; Het boek zonder tekeningen

Sommige boeken hebben dat gewoon. Hun reputatie snelt ze voorbij. Net als bij het koffietafel prentenboek Bij de neus genomen was ik enorm benieuwd naar Het boek zonder tekeningen. Klinkt saai toch? Maar niets is minder waar. Althans dat beloofde zijn reputatie.

 

Op de kaft

Dacht je dat een boek saai is als er geen tekeningen in staan? Dan heb je dat mis. Want dit boek met niks dan woorden is NIET saai. Vraag maar of iemand dit voorleest. Pas op: elk woord moet luidop gelezen worden. Ook een woord als BLORK of BLURF. Zelfs als er staat: “Ik ben een aap.”

 

Het boek zonder tekeningen

Het matte, neon kleurige, hard kartonnen kaft zet meteen de toon. Dit boek is nu al anders dan anders. Voordat ik begin met voorlezen vertel ik Mila dat dit boek geen plaatjes heeft. Uiteraard volgt hierop de bekende waarom vraag. Tsja, dat weet ik ook niet, antwoordde ik naar waarheid. Om meer waarom vragen te omzeilen begon ik snel met voorlezen.

Al na twee zinnen schiet ze in de lach en dat houdt, serieus waar, niet meer op! Ze giert het uit terwijl ze me vol belangstelling steeds aankijkt. Wat voor geks zou mama nu weer zeggen?

 

Op de video leest de auteur een stuk uit het boek voor aan een klas kinderen. Als de video niet afspeelt, kun je die ook hier bekijken.

 

Zomaar een passage

Want kinderen weten dat dit het boek is dat grote mensen domme dingen doet zeggen!

 

Iedereen kan een komiek zijn

Het boek belooft van de voorlezer een komiek te maken. Gezien de reactie van Mila is deze belofte in elk geval waargemaakt. Waar dat precies aan ligt weet ik niet. Ik vind het boek zelf niet heel erg grappig. Wel is hij verrassend, uniek en opvallend. Dat is ook de kracht van het boek denk ik. Mila is het overigens niet met me eens. Toen het boek de eerste keer uit was merkte ik op dat het een erg leuk boek is. “Neeehee mam, hij is grappig!” Bij wijze van uitzondering voldeed ik aan haar verzoek om het meteen nog een keer voor te lezen.

 

Het boek zonder tekeningen is geschreven door B.J. Novak, vertaald door Sylvia Vanden Heede en uitgegeven door Lannoo.

Beoordeling: ✅✅✅✅✅

Het boek zonder tekeningen bestelde ik bij Bol.com (aff.).

 

Welk boek vind jouw kind erg grappig?


••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond