Home » Het begon met één draagdoek…

Het begon met één draagdoek…

Zoals ik al vertelde was ik al snel fan van draagdoeken. En dan is 1 natuurlijk niet genoeg. Nou ja, om te dragen wel want ja, je gebruikt er immers 1 per keer. Dat is de logica van mijn man. Maarrrrrr het is net als bij kleding. Je wilt natuurlijk niet elke dag het zelfde aan. Je wilt meerdere kleurjes, patroontjes en stofjes. En al snel koop je een draagdoek omdat hij zo leuk is bij die ene blazer…

Team Pink

Zelf behoor ik tot team pink. Ik heb natuurlijk 2 jonge meiden en ik vind dat roze dan ook zeker lekker aanwezig mag zijn. En laat je nou net ontelbaar veel prachtige roze draagdoeken hebben. Ik kan mijn lol op! Allerlei printjes, tintjes en patroontjes en allemaal lekker roze.

‘Stash onrust’

Ik weet nog goed dat ik alle termen op de draagfora’s langzaam leerde kennen. Ik las iets over ‘stash onrust’ en ik vond het echt de grootste flauwekul. Maar zoals onrust is het iets dat je ervaart en niet iets waar je voor kiest. Ik heb namelijk echt constant stash onrust. Dan zit ik te kijken naar een mooie stapel doeken en dan denk ik vrijwel meteen ‘oke wat mag er gaan en wat mist er nog’? En zo blijft mijn stapeltje dan ook altijd een beetje in beweging.

Hoe te kiezen?

Maar goed, naast dat ik dus denk ‘oh die doek past echt perfect bij..’ of gewoon simpel weg elke roze doek wel wil kopen let ik tegenwoordig ook op de stoffen die gebruikt zijn. Want wat een verschillen zitten daarin. In principe is een doek in de basis van katoen. Daarnaast kun je het zo gek niet bedenken of ze stoppen het erbij. Zo heb ik een doek met hennep die heel zacht maar ontzettend sterk is (peuterwaardig), doeken met linnen die lekker luchtig zijn maar in het begin wel wat stug zijn, een doek met wol (warmte regulerend) en zijn er zelfs doeken met glitter (shine!). En alles heeft zo zijn eigen eigenschappen. Wel iets om op te letten dus wanneer je een doek koopt!

Verschillen in draagdoeken

Want het een is meteen klaar voor gebruik, de ander heeft echt wat zachtmaak werk nodig. De ene doek is meer geschikt voor newborn kindjes waar de andere doek juist heerlijk is bij peuters. En de ene doek draag je graag in de winter terwijl de andere echt een zomer doek is. Dit hangt niet alleen van de blend maar ook van de dikte af. Doeken worden namelijk in grammen per vierkante centimeter uitgemeten. Een doek van 200gsm is een stuk dunner dan een doek van 300gsm. Ook heb je easycare doekjes die in de wasmachine mogen of zelfs in de droger of doeken die speciaal gewassen en gedroogd moeten worden.

Volgende keer neem ik jullie graag mee op reis in doekenland. Waar koop je nou draagdoeken? Welke merken zijn er? Wat betaal je ervoor? En wat beveel ik jullie aan?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond