Home » Fiep Fiep Hoera! Mijn herinneringen aan Fiep Westendorp in een boek

Fiep Fiep Hoera! Mijn herinneringen aan Fiep Westendorp in een boek

herinneringen aan Fiep Westendorp

Het feestjaar ter ere van het 100ste geboortejaar Fiep Westendorp is in juni vorig jaar van start gegaan en zal tot december van dit jaar duren. Heb jij hier niets van meegekregen? Niets aan de hand! Ik praat je bij over enkele komende festiviteiten die je eigenlijk niet mag missen, maar voornamelijk wil ik het hebben over het boek Herinneringen aan Fiep Westendorp.
 

 

Persoonlijk eerbetoon aan Fiep Westendorp

 
In dit boek vertellen 100 mensen over hun persoonlijke herinnering aan haar of haar tekeningen. Eén van die 100 mensen ben ik. Ja ik! En wat ben ik trots dat ik een bijdrage mocht leveren. Frappant detail is dat ik niet met Jip en Janneke of andere bekende tekeningen van Fiep ben opgegroeid. De kennismaking hiermee kwam veel later en pas toen ik zelf kinderen kreeg ontstond ook een liefde voor haar werk. En dan voornamelijk voor Jip en Janneke. Niet alleen de boeken trouwens, ook de merchandise.
 
Lees ook: Ook ik heb een (kinderboeken)verlanglijstje
 

Vrienden voor het leven

 
Van rozijntjes, bestek en tandpasta tot rompertjes. Ook de kinderpostzegels zijn vorig jaar gekocht. De beste vriendjes zijn niet meer weg te denken uit mijn dagelijks leven. Allerbeste koop vind ik toch wel de XL kleurplaat. Een kleurplaat van 120 bij 85 centimeter dat tot nu toe voor veel uurtjes speelplezier heeft gezorgd. Voornamelijk samen met andere kindjes.
 

Fragment uit Een kleurplaat vol herinneringen:

 

Samen met Mila bekijk ik de plaat. Ze is hard op zoek naar een leuk plekje om vol te kleuren. Met zo’n grote en leuke plaat gaat het kiezen niet heel snel. Maar dat geeft niet, het is woensdag en ik heb alle tijd. Alle tijd om samen herinneringen te maken.

 

 
herinneringen aan Fiep Westendorp
 
Telkens als de kleurplaat tevoorschijn wordt gehaald, haalt Mila weer herinneringen op aan eerdere keren dat ze samen met andere kindjes op de plaat heeft gekleurd of gespeeld. Toen ik gevraagd werd om mijn herinnering aan Fiep Westendorp te beschrijven is deze kleurplaat dan ook een dankbaar onderwerp geweest.

De andere bijdragen zijn niet door de minsten geleverd. Zo vertelt Luciënne van der Leye van uitgeverij Querido over de jaren dat ze Fiep als hospita heeft gehad. En ook Hedy d’Ancona die voorzitter is van het Fiep Westendorp Foundation deelt haar verhaal. Of wat dacht je van Saskia Eveleens die verantwoordelijk is geweest voor de introductie van de gouden combinatie van Jip en Janneke en Hema. Een indrukwekkend rijtje waar ik als onbeduidende blogger gewoon tussen sta. Heb ik al gezegd dat ik ontzettend trots ben?!
 
Lees ook: Ik lees voor uit; Hier woon ik 
 

Festiviteiten 100 jaar Fiep Westendorp

 
Er zijn al tal van leuke activiteiten de revue gepasseerd, maar het feest is nog in volle gang. Vanaf 23 april opent de tentoonstelling Fiep Fiep hoera! – De natuur van Fiep Westendorp in Kasteel Groeneveld in Baarn. In deze tentoonstelling spelen kinderen binnen op zolder alsof ze buiten zijn: vissen met de vissertjes, afval scheiden en kamperen. In verschillende zalen zijn originele werken te zien van Fiep Westendorp met de natuur als onderwerp.

Tegelijk met het begin van deze tentoonstelling wordt de app ‘Carnaval der Dieren’ gelanceerd. Het is een educatieve app met musici van het Concertgebouworkest en geanimeerde tekeningen van Fiep Westendorp. Denk aan kakelende kippen en hanen, sierlijke zwanen, kangoeroes, schildpadden, vissen, vogels, een olifant en natuurlijk de koninklijke leeuw die in de veertien muziekvideo’s tot leven komen. Door de app leer je meer over natuur én muziek!

Er zijn nog meer tentoonstellingen te zien, het Fieperdepiep festival staat nog in 20 theaters en ook het Fieptheater op de zolder van het JHM Kindermuseum is nog steeds te bezoeken. De Fiepbus maakt trouwens nog zeker 100 ritjes. Kijk hier voor een volledig overzicht van plaatsen en data.
 
 
 

Heb jij ook mooie herinneringen aan Fiep Westendorp?

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond