Home » Herfstvakantie saai? Niet in het Van Gogh Museum!

Herfstvakantie saai? Niet in het Van Gogh Museum!

Altijd leuk om erop uit te trekken in de schoolvakanties van de kinderen, toch? De herfstvakantie staat weer voor de deur. Mocht je behoefte hebben aan een uitje in de categorie ‘weer eens wat anders’? Ik heb die voor je!

Denk namelijk eens aan het Van Gogh Museum in Amsterdam.

Wat schuilt er achter deze tip?

Onze dochter (8 jaar) heeft een poos op tekenles gezeten. Dit bleef niet beperkt tot het enkel tekenen van een opdracht, nee, ze kreeg ook informatie over verschillende kunstenaars, waar je zijn schilderijen aan kan herkennen, wat er gebeurt is met de desbetreffende schilder, enzovoorts. Zo kwam ze onder andere thuis met Mondriaan-achtige tekeningen, maar ook met tekeningen en verhalen betreft Vincent van Gogh. Ze vraagt al bijna een jaar of we naar het Van Gogh museum in Amsterdam gaan, maar het is er nog niet van gekomen.

Waarom nu dan wel?

Goede vraag! Zoals al in eerdere stukjes vermeld heb ik ook een zoon van 6. Hij heeft geen interesse in een museum met “saaie” schilderijen, waar verder niet veel te doen is. Nu vind ik dat een museumbezoek geen kwaad kan. Het is juist wel goed voor de ontwikkeling, maar dan moet het ook wel wat te bieden hebben voor kinderen. We zijn al eerder naar diverse musea geweest die inspelen op de jonge bezoeker. Gelukkig zijn die er steeds meer en ik juich dat dan ook alleen maar toe. Ook het Van Gogh Museum heeft in de herfstvakantie wat extra’s te bieden voor kinderen.

Wat is er te zien en doen?

Van 15 tot 28 oktober zijn er speciale familiedagen in het Van Gogh Museum. Dit betekend dat er allerlei activiteiten zijn, speciaal gericht op kinderen. Deze zitten overigens bij de prijs inbegrepen. Een onderdeel van deze familiedagen is een samenwerking met StoryZoo (RTL Telekids). Dit is een animatieserie waarin kinderen spelenderwijs Engels leren. De figuren die hierin de hoofdrol spelen zijn Toby de aap, Pepper de papegaai en Bax de beer. Door deze samenwerking zijn er 5 uitzendingen gemaakt waarin deze vrolijke figuren de kinderen meenemen door het museum. Ze leren over het leven van Vincent van Gogh, maar kijken ook naar zijn schilderijen. Deze reeks wordt in de herfstvakantie uitgezonden in het Museum en is te zien op Telekids. Daarnaast is er ook een StoryZoo-speurtocht, maar kun je ook met de StoryZoo-figuren op de foto tijdens de meet & greet.

Als dit het dan niet leuker en aantrekkelijker maakt om met je (jonge) gezin naar een museum te gaan…..dan weet ik het ook niet meer. Mijn interesse heeft het zeker!

Feitjes

Familiedagen Van Gogh Museum: 15-28 oktober 2018

StoryZoo speurtocht; dagelijks, hele dag.

StoryZoo meet & greet; dagelijks tussen 10.30 uur en 12.00 uur.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond