“Ben je naar de kapper geweest Mila?” We werden enthousiast begroet door de juf van de creché. Schaamteloos bekende ik dat ze niet naar de kapper is geweest, maar haar bos met krullen zojuist gekamd zijn. 

Mila is gezegend met half kroezend haar. Prachtig, maar praktisch niet te kammen. Als ik er naar wijs begint ze al te huilen. Stickers en cadeautjes in het vooruitzicht stellen werkt maar matig. Van lieverlee heb ik het doorkammen daarom gereduceerd tot ongeveer twee keer per week. Niet heel toevallig in het weekend en op mijn vrije dag. Zie je de volgende dag niks meer van. Zo jammer!

Die bewuste dag dat de juf dacht dat ze naar de kapper was geweest, had ik een extra vrije dag. De rest van de week heb ik samen met de kinderen doorgebracht, dus zonder schuldgevoel (ok, een heel klein beetje dan) bracht ik ze toch weg. In alle rust boodschappen doen, bloggen of misschien zelfs wel een middagdutje stonden op het programma. Aangezien ik nu de tijd had, heb ik Mila’s haar onder handen genomen. Hierbij heb ik iets nieuws geprobeerd. Ik stopte haar onder de douche, waste haar haren en voor het eerst heb ik conditioner gebruikt. Hierna heb ik, ook voor het eerst, met de conditioner in, haar haar helemaal uitgekamd. Ze protesteerde en jammerde wat, maar de echte drama bleef in elk geval uit. Een succes dus!

 

Top toch? Ware het niet dat ik haar normaal gesproken s’avonds onder de douche doe. Als ik de deur in de morgen achter me dichttrekt ligt ze namelijk nog te slapen of wordt net wakker. Sinds aanpassing van mijn werktijden heeft Benjamin in de morgen grotendeels de zorg over de kleintjes. Hij kleedt ze vaak aan en zet ze met volle buikjes bij de opvang af. De haren van een protesterende peuter onder handen nemen is wel het laatste waar hij zin in, tijd en de skills voor heeft.

Lang verhaal kort: ik schaam me niet voor haar puur natuur, standje stopcontact bos met krullen. Sterker nog we vinden het zelfs erg mooi. Maar het oogt toch wel wat meer verzorgd als het een kam van dichtbij heeft gezien. Dus ik bedacht wat anders. Het eerder genoemde riedeltje met de conditioner volgde ik gisteravond ook. Verschil is dat ik na het douchen haar haar heb gevlochten. De bedoeling is dat deze vlechten er ’s morgens eruit worden gehaald, ze geen klitten heeft en het fijn kammen is. Papa kan de was doen.  Dat is mijn bedoeling in ieder geval.

 

Hoe ga jij om met ontembaar haar in de ochtendspits? Heb je misschien andere tips om het leed te verzachten?

 

••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, ik daar een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 %d bloggers liken dit: