Home » Help, mijn kind heeft een snottebel!

Help, mijn kind heeft een snottebel!

Normaal is het niet erg als jouw kind verkouden is, maar in deze Corona tijd is het niet vanzelfsprekend dat je kind met een snottebel naar school mag.

Normaal is het niet erg als jouw kind verkouden is, maar in deze tijd moet je je toch verantwoorden. In sommige gevallen mag jouw kind niet eens naar school. Zo ook die van mij. Hij had namelijk een snottebel!

Pot en potdicht

Laatst kwam mijn zoontje uit zijn slaapkamer. Kleine oogjes en een schorre stem. “Mama, mijn neus zit dicht en mijn keel doet pijn.” Er kwam een kleine snottebel uit zijn neus. Opeens herinnerde ik mij dat hij met een vriendje buiten had gespeeld die al twee weken verkouden was. Zou het bij hem dan ook een verkoudheid zijn of is er toch meer aan de hand? In ieder geval zag ik dat zijn neus pot en potdicht zat. Arm ventje.

Met snottebel niet naar school

Waar mijn jongste met een snottebel wel naar de crèche mag, mag mijn oudste niet naar school. Ook niet na een negatieve test. Ze zijn namelijk veel te bang dat hij leerkrachten aan steekt. En als die verkouden worden dan moeten zij zich eerst laten testen voordat ze mogen werken. Vandaar dat kinderen die verkouden zijn niet mogen komen. “Sorry jongen, je mag helaas niet naar school.

Op zoek naar verlichting

Mijn zoontje vindt een neusspray verschrikkelijk. En ook druppels krijg ik bij hem er niet in, maar wat zou dan wel voor hem helpen? Zelfs het afvegen van zijn snottebel met een doekje vindt hij vreselijk. Een ui naast zijn bed of in zijn sokken? Ook dat werd afgewezen. Terwijl ik aan het googlen was, zat hij verslagen op de bank. School vindt hij zo ontzettend leuk en door corona mocht hij nu niet komen. Daarnaast zat zijn neus dicht en kon hij niet goed ademhalen. Gelukkig had ik al snel een paar ideeën.

Wat te doen bij (een snottebel) verkoudheid?

Die ideeën deel ik graag met jullie. Want wat kan je doen om ervoor te zorgen dat jouw kind meer lucht krijgt?

  • neusspray je hebt er eentje speciaal voor kinderen
  • voldoende slaap op tijd naar bed
  • genoeg drinken water is altijd goed. Water met een beetje honing verzacht de keel
  • warme douche zorgt ervoor dat de neusholtes opengaan. Dag verstopte neus!
  • leg een ui naast je bed een opengesneden ui zorgt ervoor dat het vocht in je holtes oplost
  • extra kussen onder het hoofd zorgt ervoor dat je vrije kan ademhalen
  • neus ophalen is beter dan je neus snuiten. Dus laat je kind maar lekker die neus ophalen
  • goed ventileren zorg dat de lucht vochtig genoeg is en ga even naar buiten!
  • borst insmeren met luuf geeft ook vaak verlichting. Vooral fijn wanneer ze gaan slapen

Zeg die snottebel maar gedag!

Een verkoudheid kan je niet genezen, maar je kan er wel voor zorgen dat de neus minder dicht gaat zitten en het dus voor jouw kind verlichten. Na een weekje thuis zitten was zijn verkoudheid weg en kon hij weer naar school. Wel was onze dochter daarna aan de beurt. Het is dan ook aan te raden om goed schoon te maken wanneer er iemand verkouden is, want voor je het weet ben je zelf aan de beurt!

Mogen jullie kinderen naar school met een snottebel? En wat zijn jouw tips voor kinderen die verkouden zijn? Wij horen ze graag!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond