Home » Help, mijn kind heeft te weinig schoolwerk!

Help, mijn kind heeft te weinig schoolwerk!

Heb jij ook een kind dat snel door zijn schoolwerk heen gaat? Sommige ouders vinden dat fijn, maar andere ouders niet.Lees mijn tips voor weinig schoolwerk.

Heb jij ook een kind dat snel door zijn schoolwerk heen gaat? Sommige ouders vinden dat erg fijn, maar andere ouders vinden het fijn als ze wat extra’s aan kunnen bieden. In mijn blog vind je tips voor alle groepen van de basisschool!

Binnen een kwartier klaar

Mijn zoon zit in een groep 2/3 combinatie en was binnen 10 minuten klaar met zijn reken- en leeswerk. Een makkie vond hij het. Ik heb daarom de juf gemaild met de vraag of hij misschien iets meer kon en mocht maken. Nu hebben we een extra lees- en spellingsboekje waaruit hij kan werken. Maar ik merk dat hij nog veel meer kan. Om mij heen hoor ik ook ouders die graag wat meer met hun kind willen doen. Dus bij deze. Voor alle kinderen van de basisschool.

Tips voor kinderen met te weinig schoolwerk thuis

Opdrachten op Squla

Voor de mensen die Squla nog niet kennen. Squla is een website voor kinderen. Door middel van quizzen en spelletjes oefent je kind verschillende vakken en kan daarmee medailles en bekers verdienen! Ik gebruik het regelmatig in de klas en nu ook thuis voor mijn kinderen. Je kan een account afsluiten en betaalt een vast bedrag per maand. Met dit account kan je elke dag gebruik maken van Squla. De school kan ook een account aanmaken en dan kan jouw kind gratis van 12.00 tot 16.00 op Squla. Een leuke manier om te werken aan verschillende schoolvakken. Veel scholen hebben dit voor hun leerlingen automatisch al geregeld.

Ga naar juf Milou

Er zijn verschillende sites waar je werkbladen en ideeën vanaf kunt halen. Juf Milou heeft een eigen website waar je voor alle klassen materiaal kan vinden. Voor elk vak heeft ze wel een werkblad die je kan uitprinten. Je kan kiezen op vak en dan het onderwerp. Ook vind je hier dagritme kaartjes en oefeningen die je thuis kan doen om te bewegen. Tijd over? Ga naar juf Milou.

Oefenen op junior einstein

Junior Einstein is ook een website waar kinderen online aan de slag kunnen gaan. Maar ze hebben ook werkbladen die je uit kan printen. Maak je een account aan, dan kan je het werk van je kinderen zelf bij houden. Hiervoor moet je wel betalen, maar heb je wel onbeperkt toegang tot alle materialen, filmpjes en werkbladen. Heb je geen account dan kan je nog steeds online oefenen, maar zijn het wat minder opdrachten en zie je niet de voortgang van je kinderen. Ook kan je dan maar een paar werkbladen per dag downloaden en printen.

Samen een spelletje spelen

Wil je niet dat jouw kind de hele dag “online” is dan kan je ook altijd een spelletje samen spelen. Ook daarvan kunnen ze leren. Monopoly vereist strategisch denken en op een juiste manier omgaan met geld. Of misschien doen jullie samen het kaartspel van een escape room. Dan moeten jullie samenwerken en verschillende puzzels oplossen. Spelletjes spelen doe je niet alleen voor de “leuk”, maar kinderen kunnen er ook van leren. Tijd om die tafel leeg te halen en de spelletjes van zolder te halen.

Vraag school om meer werk

Merk je dat jouw kind heel snel door zijn werk is en vind je bovenstaande tips niet echt een oplossing? Je kan natuurlijk ook de leerkracht mailen. Veel leerkrachten kunnen extra materiaal opsturen via de mail. Werkt jouw kind via Snappet? Dan hebben ze daar genoeg werkpakketten om mee te oefenen. Mail of bel sowieso de leerkracht. Dan kunnen jullie samen kijken of meer werk wenselijk en nodig is!

Samen komen we het thuisonderwijs wel door. Succes!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie
  • Wat een goede tips voor kinderen die het schoolwerk net wat makkelijker afgaat! En ook gezellig om samen spelletjes te doen 😉

    Groetjes,
    Anne

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond