Home » Help! Ik heb teveel hobby’s

Help! Ik heb teveel hobby’s

Had ik vroeger niet echt een hobby, nu kom ik er in om. Geen probleem zou je denken, maar het brengt me nu eerder onrust dan rust en ontspanning. Er is zoveel dat ik wil doen en leuk vind. Iets met luxeproblemen, ik weet het. Het begon met bloggen. Denk ik. Was het maar bij dit digitaal tijdverdrijf gebleven…

Papier hier!

Bloggen heeft iets creatiefs en dat creatieve bleek ik ook offline wel te waarderen. Ik begon met kaarten maken en rolde moeiteloos door naar het samenstellen van swaps. Tussendoor deed ik een poging tot handletteren en maakte ik zelfs van gewone activiteiten, zoals plannen, een hobby. Plannen als in je afspraken bijhouden in een agenda of planner. Of een travel journal. Als ik enthousiast word, dan ga ik ook los. Pennen, washi, stickers, paperclips. Mensen; plannen is echt een ding!

Lees ook: Planner peace my *ss

Rabbithole

En zo hop ik van de ene rabbithole naar de andere. Eèn geluk: mijn mooie papiervellen en ander materiaal blijkt multi inzetbaar. Ik grap regelmatig, met een mengeling van schaamte en trots, dat ik meer knutselspullen heb dan mijn kinderen.

Tijd voor jezelf

Wat ik zo fijn vind aan mijn hobby’s is dat ik er niet de deur voor uit hoeft te gaan. Zet mij aan een grote keukentafel vol met knutselzooi en ik ben gelukkig. Tot het tijd is om op te ruimen. Dat is dan weer níet bepaald mijn hobby. Uiteraard maak ik wel een uitzondering voor een fijne workshop of toffe beurs. Dan ga ik wel graag de deur uit. Een hobby is mijn manier om tijd te nemen voor mezelf.

Lees ook: Handletterworkshop in Friesland; ontspanning en gezelligheid

Fotoboeken maken

Mijn nieuwste hobby is het bijhouden van fotoboeken. Aangezien alleen de oudste één fotoboek heeft van de eerste helft van haar eerste levensjaar is dat echt geen overbodige luxe. Een creabea blijft een creabea, dus het zijn plakboeken. En ook hier komt al het verzamelde papier en ander prul goed van pas. Je zou haast kunnen denken dat dat best wat geld zou moeten schelen. Niets is minder waar! Er is nog genoeg wat ik ECHT nodig heb.

Hobbyhoppen

En zo rol ik van hobby naar hobby. Dat is helemaal niet erg, ware het niet dat ik soms een beetje moe word van mezelf. Hoe fijn zou het zijn om je te commiten aan één ding en daar supergoed in te worden? In plaats van als een blije puppy al hobbyhoppend door het leven te gaan. Nu moet ik zeggen dat het heus geen verloren tijd is geweest. Niet alleen was het heerlijk me-timen, de ervaring neem ik vaak ook wel mee naar een volgend project.

En nu?

Voor nu hoop ik vooral dat ik veel fotoboeken zal blijven plakken. Fantastisch om de kinderen later een bundel mooie herinneringen mee te kunnen geven. Zoals je misschien wel al zou verwachten heeft deze blije puppy ergens een nieuwe lekkere worst geroken. Dus als je een leuke workshop stenen beschilderen weet, hou ik mij aanbevolen!

 

Heb jij een creatieve hobby?

 

 

Wil je dit artikel op Pinterest bewaren? Gebruik dan de afbeelding hieronder.

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond