Home » Hellendoorn; een familiepark gericht op alle leeftijden

Hellendoorn; een familiepark gericht op alle leeftijden

Op een prachtige zonnige weekenddag reden wij vanuit de regio Rotterdam door vier provincies heen om een dag te spenderen in Avonturenpark Hellendoorn. Ik kan oprecht zeggen dat het niet tegenviel, sterker nog; wij vonden het ontzettend leuk en een echte aanrader!

Waar is het park mee te vergelijken?

Eerste wat in ons opkomt is Duinrell. Alleen is het gemoedelijker, schoner en beter ingericht. Overal staan tafeltjes met parasols en bankjes. Zowel genoeg in de schaduw als in de zon. Ook zijn er diverse kleine kioskjes en een aantal eetgelegenheden. Deze zijn echter niet `schreeuwerig` aanwezig en ook de frietlucht komt je niet tegemoet (wat ze overigens natuurlijk wel verkopen). Het is een familiepark gericht op alle leeftijden. We waren met onze kinderen van 8, 6 en 1 jaar oud. Ook voor de jongste waren er speciale speeltuintjes en kleine attracties, zoals in dreumesland. Echter vinden wij het meer geschikt voor kinderen vanaf 5 of 6 jaar, maar ook voor tieners is het leuk.

Wat is er allemaal te doen?

Bij binnenkomst hebben we een kluisje gehuurd om onze zwemspullen tijdelijk te parkeren. Er is namelijk een spectaculair waterglijbanen-complex bij, maar daarover later meer. Op de plattegrond zag het er best groot uit, maar eigenlijk viel dat reuze mee. Het is allemaal goed te behappen. Alles ligt dicht bij elkaar, maar je hebt niet het gevoel dat het op elkaar gepropt is. Ook is het park erg groen. Je zou best op een terrasje kunnen gaan zitten en de kinderen hun gang kunnen laten gaan.

Allereerst hebben we de nieuwe zomershow bezocht: De drakenridders. Dit is een high-dive-stunt-show, dus zoals het zich laat raden worden er flink wat acrobatische duiksprongen uitgevoerd. De ridders (de acrobaten) moeten een kroon zien te bemachtigen die op de bodem van een vijver terecht is gekomen. Dit doen ze door vanaf duikplanken te springen, maar ook vanaf een hoge stellage. Iedereen zat met open mond te kijken. Wel twee tips voor de organisatie; plaats een bordje dat er geen buggy’s ed. mee naar binnen mogen. Wij moesten namelijk met de kinderwagen tegen de stroom in terug. Niet handig. Daarnaast vond ik persoonlijk het geluid erg hard staan. Verder super leuk! Deze show is te zien tot 2 september.

 

Ondanks dat het niet super groot is zijn we niet aan alles toegekomen, dit omdat we ook nog gebruik wilden maken van het slidepark. We hebben wat water-attracties gedaan, zoals de wildwaterval (in een “boomstam” van een waterbaan af) en de Sungai Kalimantan (rond bootje waarmee je een snel stromende rivier af gaat). Onze jongste heeft zich vermaakt met waterfonteinen op een pleintje en in de Dombomolen. Ondertussen zijn de oudste kinderen diverse malen zelf in de donderstenenachtbaan geweest.

De Rioolratachtbaan (in het donker) hebben we ook gehad. Eerste gedeelte (voordat je bij de achtbaankarretjes komt) leg je af door een donkere (rioolachtige) gang, met water en rook. Dit kan wellicht voor sommige kinderen wel wat spannend zijn. Hier ook nog een tip voor de organisatie; zorg voor een teller die aftelt hoeveel personen er nog door het draaihek heen naar binnen kunnen voor het zich sluit. Dit zorgt dat niet de ene persoon binnen staat en de ander buiten, of dat er iemand in het draaihek vastzit.

De Discoveryclub is ook erg leuk. Hier ga je in een karretje door ruimtes heen met overal lampjes waar je op moet “schieten”. Wie heeft er de hoogste score? Verder hebben de kinderen zich her en der nog vermaakt in speeltuinen. Wat ons het meest verbaasde is dat de kinderen in de Tornado wilden. Dit is een achtbaan die over de kop gaat. Ze zijn er meerdere keren in geweest! Toen hebben we de keuze gemaakt om de resterende show en attracties over te slaan. Op naar het slidepark!

Het slidepark

Geweldig veel verschillende soorten glijbanen die eindigen in ieder een afzonderlijke waterbak. Een paar zijn er geschikt om zonder band vanaf te gaan, maar de meeste neem je door op een twee- of eenpersoonsband te gaan zitten. Deze bied het park zelf aan. Er is dus geen zwembad om te zwemmen. Persoonlijk vinden wij dat niet erg. Dit is meer een beleving. Voor de kleine kinderen is een waterparkje met kleine glijbaantjes en water spuitende voorwerpen. Verder hebben we alle glijbanen gehad, van smal tot breed en rustig, in het donker, met kronkels, een soort schans (wacky wave; let op dat je je billen niet geheel door de band heen laat steken….pijnlijk op het waterafvoergedeelte van de glijbaan) tot een enorm steile glijbaan; De Green Fall.

Ik had mijn twijfels, maar toen mijn zoon van 6 naar beneden gleed en zijn duim opstak, kon ik niet afhaken natuurlijk. Bij deze glijbaan kregen we duidelijke instructies, omdat hij zo hard gaat (41 km/u) en steil is moesten we onze enkels kruisen en zo ook onze armen op je borst. Moet zeggen dat het wel heftig was, maar ontzettend gaaf.

We waren allebei reuze trots op onze kinderen dat ze al deze glijbanen zonder angst afgingen (want zelf moesten we af en toe wel slikken)! Ook hier weer wat tips voor de organisatie. Ten eerste moest iedereen in- en uit het slidepark door eenzelfde poortje. Dat is niet alleen onhandig voor de bezoekers, maar ook voor het personeel. Ook de omkleedhokjes kunnen wel iets van een plankje gebruiken.

Wat we wel echt noodzakelijk vinden om aan te passen is de ondergrond van het waterpark. Deze is van beton. De allerkleinsten kunnen vallen of uitglijden en dat zorgt op die ondergrond voor flinke schaafwonden en/of bulten. Vooral de grootste glijbaan in het waterparkje gaat harder dan je zou denken. Wij kwamen dus met onze jongste zoon op het beton terecht. Hier een zachte ondergrond plaatsen zou echt een verbetering zijn. Verder zijn ook hier genoeg parasols, stoelen, tafels en ligbedden (te huur).

Lees ook: Voorkom ongelukken in het zwembad met Ockyz zwemsokken + Winactie

Het was gemoedelijk in het park. Helemaal niet druk (ondanks dat het al de zomerperiode is), geen lange rijen, gewoon gezellig. Daarnaast was het personeel bijzonder vriendelijk en attent. Kortom; We hebben genoten! De kinderen vroegen op de terugweg wanneer we weer zouden gaan…. 😉

 

Lees ook:

Met korting naar Safaripark Beekse Bergen? VakantieVeilingen!
Vakantie uitje | Magische Winterweken in Toverland
Hoera! Het pretparkseizoen is van start
Kindvriendelijk overnachten vlakbij de Efteling in het GuestHouse Hotel
De Efteling; een dag vol heerlijke clichés••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond