Home » Heeft jouw kind op jonge leeftijd een hobby?

Heeft jouw kind op jonge leeftijd een hobby?

Iedereen heeft wel hobby’s. Ook kinderen. Zelfs hele jonge kinderen. Zo heb je bijvoorbeeld kinderen die de hele dag door zingen of dansen, klimmen en klauteren, lezen, tekenen of voetballen. Als volwassene is het makkelijk: als je iets met je hobby wilt doen, zoek je een cursus of een club waar je heen kunt om eens in de zoveel tijd samen met anderen die hobby uit te oefenen. Maar stel nu dat je doorkrijgt dat je peuter echt één hobby heeft waar hij elke dag weer mee bezig is en hij lijkt er ook nog eens goed in te zijn? Wat doe je dan? Zijn er clubs of verenigingen waar je kind heen kan? Welke clubs zijn dat? Welke hobby kan je kind met anderen samen uitoefenen?

Peutergym

Sommige kinderen zijn ontzettend lenig en dol op klimmen, slingeren, rennen en balanceren. Dat is iets waar je mee verder kunt. Omdat kinderen juist op hele jonge leeftijd makkelijk leren, is het in veel gevallen een pre als je vroeg begint. Zo ook met gymnastiek. Als peuter kun je al op gym gaan en in kleine stapjes de kunsten leren. En als je kleintje het nog eng vindt in het begin, kun je er gewoon bij blijven. En zeg nou zelf: hoe leuk is het om je kind zo bezig te zien?

Heeft jouw kind op jonge leeftijd een hobby?

Muziekles

Je kunt aan kinderen ook al heel goed merken of ze muzikaal zijn. Kunnen ze goed wijs houden? Onthouden ze melodieën en zingen ze die zonder moeite na? Kunnen ze makkelijk zichzelf een instrument leren spelen? Dan heb je grote kans dat ze er baat bij hebben als je ze op muziekles doet. Als je al weet welk instrument bij hem past, is de keuze zo gemaakt, maar je kunt bij veel muziekscholen ook een oriëntatie doen, zodat je kind elk instrument uit kan proberen en er zo achter komt wat goed bij hem past. 

Is je kind dol op zingen? Waarom probeer je niet of hij het leuk vindt om bij een koor te gaan of op zangles?

Sport

Er zijn tientallen soorten sport. Of het nu voetbal, hockey, dans of hardlopen is: kinderen zijn vaak dol op beweging. En als dat nu hetgeen is waar ze het liefst mee bezig zijn, waarom zou je er dan niet voor kiezen om je kind daarin te motiveren? Lekker op zaterdag naar de voetbalclub, of eens per week een avond naar dansles! Beweging is bovendien hartstikke gezond!

Welke hobby’s hebben jouw kinderen?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond