Home » Heb je extra supplementen nodig?

Heb je extra supplementen nodig?

Steeds meer vrouwen gebruiken vitamine-, mineralen of kruiden supplementen als aanvulling op de dagelijkse voeding. Maar is dit nodig?

Steeds meer vrouwen gebruiken een vitamine-, mineralen en/of kruidensupplement als aanvulling op de dagelijkse voeding. Maar is dit eigenlijk wel nodig?

Of je behoefte hebt aan een extra supplement is afhankelijk van wat je eet, je leefstijl en je huidskleur. Volgens het Voedingscentrum is een extra supplement overbodig wanneer je voldoende gevarieerd en volgens de bekende schijf van 5 eet. Echter is uit onderzoek gebleken dat maar een klein percentage van de Nederlanders  voldoende evenwichtig eet.

Eet jij voldoende gevarieerd en gezond? We kiezen tegenwoordig steeds vaker voor snelle afhaalmaaltijden, kant en klare producten en makkelijke maaltijden uit de magnetron. Dan hebben we het nog niet eens over de pakjes en zakjes van de bekende merken. Door onze eetstijl krijgen we een overvloed aan geraffineerde koolhydraten en verzadigde vetzuren binnen en te weinig vitamines en mineralen.

Wat heb ik dan nodig?

We focussen ons in dit artikel op de 3 belangrijkste supplementen. Dit is een multivitamine, vitamine D en een omega 3 supplement.

Multivitamine

Omdat we door onze consumptie lang niet alle vitamines en mineralen voldoende binnen krijgen is een goede multivitamine een gewenste aanvulling op je dagelijkse voeding.

Een goede multivitamine bevat alle benodigde vitamines en mineralen. Er zijn veel verschillende multivitamines verkrijgbaar met specifieke eigenschappen voor speciale fases in je leven. Voor een compleet overzicht verwijzen we je graag naar de pagina met de beste multivitamines per doelgroep.

Vitamine D

Vitamine D is misschien wel de bekendste vitamine. Vitamine D is belangrijk voor onze weerstand, spieren, botten, celdeling en bloed. We halen ongeveer 2/3 deel van onze Vitamine D behoefte uit de zon. Met name in de wintermaanden is het verstandig om een extra Vitamine D supplement te gebruiken.

Voor bepaalde doelgroepen adviseert de Gezondheidsraad het hele jaar door een extra Vitamine D supplement. Dit zijn kinderen t/m 3 jaar, mannen en vrouwen met een donkere (getinte) huidskleur  , mannen en vrouwen die te weinig in de zon komen en zwangere vrouwen. Het advies voor deze groepen is om dagelijks 10 mcg Vitamine D extra te nemen.

Voor mannen en vrouwen vanaf 70 jaar is het advies zelfs om dagelijks 20 mcg Vitamine D extra te nemen.

Omega 3

Het advies vanuit de Gezondheidsraad is om eens per week een portie vette vis te consumeren. In vette vis zitten de Omega 3 vetzuren DHA en EPA. Deze visvetzuren zijn goed voor je hart, bloedvaten, bloeddruk, hersenen en ondersteunt de conditie van je ogen.

Gemiddeld eten Nederlanders slechts eens per 2 weken een stukje vis. Dit is helaas te weinig. Wanneer je niet elke week een stukje vis eet kan een visolie supplement een gewenste aanvulling zijn op je dagelijkse voeding.

Kwaliteitsverschil

Er zijn veel verschillende vitamines en mineralen verkrijgbaar. Helaas zijn ook er veel supplementen van slechte kwaliteit. Bij de Orthokliniek wordt er uitsluitend gewerkt met producten van hoge kwaliteit. Zo vind je bij de Orthokliniek vitamines en mineralen met natuurlijke ingrediënten, goed opneembare en actieve verbindingen.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond