Home » Handletterworkshop in Friesland; ontspanning en gezelligheid

Handletterworkshop in Friesland; ontspanning en gezelligheid

Handletteren is het tegenwoordig helemaal. Dat is ook niet zo gek. Een gehandletterd stuk is persoonlijk, uniek en ook nog eens heel mooi. Ik vind het er altijd zo kunstig uitzien. Omdat ik graag kaarten maak, stond het al heel lang op mijn lijstje om eens te proberen. Handletteren moeilijk? Dat mocht ik zelf gaan ondervinden tijdens een handletterworkshop in Friesland.

Handletter workshop in Friesland

Friesland? Zekers! Niet geboren, maar ik ben wel een getogen Fries. Al heel wat jaren geleden verhuisd naar de Randstad, maar wat in het hart zit… Samen met mijn schoonzus ben ik uitgenodigd voor een workshop handletteren bij de dames van Made by Fem en Kralenwinkel Albertien. Een voormalig restaurant dient nu als creatieve ruimte voor de workshops die Femke en Albertien verzorgen. Femke verzorgde het handletteren gedeelte en Albertien gaf ondertussen aan een andere tafel een workshop sieraden maken. Heel erg leuk om te zien hoe ze ieder elkaar aanvullen met hun eigen expertise. In de hoek van Femke werd het rustig opgebouwd. We begonnen met het oefenen van letters. Het is nog nooit zo stil geweest in een ruimte met zoveel dames, haha. Opperste concentratie, af en toe een slokje thee of koffie, maar vooral oefenen.

 

Waar het hart vol van is, stroomt het potloodje van over… Sem als inspiratie

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan

Handletteren kun je leren

Schoonzus had het nog nooit gedaan, maar ondertussen zette ze toch wel een paar hele mooie letters op het papier. Na het oefenen met de letters, mochten we aan de slag met banners. Naarmate de workshop vorderde, kwamen ook de gesprekken los aan tafel. Het vertrouwen in eigen kunnen groeide gedurende de workshop en dat zorgde voor meer ontspanning.

En helemaal toen we mochten gaan kliederen om het even oneerbiedig te zeggen. Met brushstiften, water en plastic creëerden we prachtige aquarel achtergronden. Dit werd de basis van de kaart die je aan het eind van de workshop mocht maken. Door een leuke quote op de kaart te handletteren hield je een mooi aandenken over van de workshop.

En het begin is er!

Creatieve workshop als vriendinnenuitje

Het was heel fijn om even creatief bezig te zijn. Niet alleen leerden we de basis, maar Femke gaf ook de nodige tips mee. Verder is het echt oefenen, oefenen en oefenen. Als je om je heen kijkt, ligt de inspiratie echt voor het oprapen. Een chocoladewikkel, uithangbord of een tof logo; handletteren kom je overal tegen. Ik vond het erg gezellig om met zo’n groep samen bezig te zijn. Of je het goed kan of niet vond ik zelf helemaal niet belangrijk. Even verstand op nul en de zinnen verzetten. Daarom is een creatieve workshop als deze handletterworkshop ideaal als uitje met je vriendinnen of voor een vrijgezellenfeest.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond