Home » Handige tips bij het uitzoeken van een nieuw bed

Handige tips bij het uitzoeken van een nieuw bed

Zijn je partner en jij toe aan een nieuw bed? Wat leuk! Want ja, bedden shoppen is leuk! Een nieuw bed geeft je slaapkamer meteen een hele frisse look.

Zijn je partner en jij toe aan een nieuw bed? Wat leuk! Want ja, bedden shoppen is leuk! Een nieuw bed geeft je slaapkamer meteen een hele nieuwe, frisse look. In deze blog vind je tips voor het uitzoeken van een nieuw tweepersoonsbed.

Het materiaal van het bed

Behalve dat een bed uitkiezen heel leuk is, is het ook een hele belangrijke keuze. Het is misschien wel een van de belangrijkste aankopen van je leven, want nergens breng je meer tijd door dan in je bed. Maar liefst een derde van je leven breng je door in bed. Dat zijn dus heel wat uurtjes! Logisch dus dat het belangrijk is dat je goed ligt in bed, je een duurzaam bed hebt en de kwaliteit goed is.
Het materiaal is dus van groot belang. Je weet dat je goed zit wanneer je gaat voor massief hout of een combinatie van hoogwaardige spaanplaat met MDF. Een bedombouw van massief hout straalt warmte en karakter uit.
Ook een stoffen of leren bed is een mogelijk, dit zie je vaak bij boxsprings. Houd er wel rekening mee dat dit materiaal meer stof aantrekt en ook lastiger schoonmaken is.

De maat

Er zit veel verschil in tweepersoonbedden qua maten. In Nederland (en heel Noord-Europa) is de populairste maat voor een bed 180×200. Dat komt ook doordat in Nederland de matrassen standaard 90×200 (eenpersoons) en 180×200 (tweepersoons) zijn. Wil je dus de grootste keuze hebben in zowel bedden als matrassen, dan is een bedombouw van 180×200 de beste keuze.
Stel dat jij of je partner erg groot is, dan is een bed van 210 of 220 centimeter lang wellicht een beter idee.
Mocht je in bed behoefte hebben aan veel ruimte, dan kun je kiezen voor een kingsize bed. Deze zijn 200 centimeter breed en minimaal 200 centimeter lang.
Let er wel op dat zo’n groot bed past in je slaapkamer én je ook nog een beetje ruimte hebt om uit je bed te stappen aan de zijkanten.

Vraag eens rond

Hoe kun je nu beter te weten komen of een bed fijn is dan rondvragen bij familie en vrienden. Iemand die uit ervaring kan vertellen of een bed fijn is of niet, is super waardevol. Dus vraag eens rond om te kijken of iemand een bed heeft waar hij of zij super blij mee is. Grote kans dat dit ook voor jullie een go zal zijn!
Dat geldt wellicht naast de bedombouw nog veel meer rondom matrassen: daar lig je ten slotte op. Bij matrassen is het overigens wel echt een aanrader om in een winkel even te testen wat je fijn vindt liggen, want een matras is heel persoonlijk. De een vindt een hard matras fantastisch terwijl de ander juist lekker weg wil zakken in het matras.

Heb jij nog een belangrijk punt waar je op moet letten bij de aankoop van een bed? Laat het hieronder in de reacties weten!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond