Home » Haas redt het bos – Recensie

Haas redt het bos – Recensie

Haas redt het bos - Recensie

In deze blog lees je onze boekrecensie van Haas redt het bos, door Annemarie Bon geschreven.

Boekomslag

De voorkant is al heel modern.  Alle dieren in het bos staan met hun mobieltjes en zelfs de selfie sticks. Wat zou er aan de hand zijn?
Het is zo een heel aantrekkelijk boek in deze social media wereld. De kinderen groeien er meerendeels ook wel me op, dus dit boek lijkt precies goed te zijn qua inbeelding.

Haas redt het bos - Recensie

Haas de serie

Van Haas is er al een hele serie. Deze begon met “Haas weet van niks” in 2002 en nu is dit het 18e boek in de rij. Het is een lekker dik boek, daar hou ik van. Je bent er niet zomaar doorheen maar kunt er echt wel even over doen. Zeker met kinderen beloofd dit avondenlang leesplezier, elke avond weer uitkijkend naar hoe het verhaal toch verder zal gaan.

Het boek Haas redt het bos

Wat mij als eerste opvalt is dat er geen inhoudsopgave aanwezig is in het boek. Ook moest ik eventjes zoeken naar de pagina aanduiding. Deze ben ik gewend dat hij onderaan de pagina zit, maar hier zit hij wat meer bovenin aan de zijkant. Fijn dat hij er is, zo onthoud ik waar ik gebleven ben met lezen voor de kindjes namelijk. Een boekenlegger is natuurlijk ook een optie ;-).

Het verhaal van Haas redt het bos

Een vreemde vogel staat op de stoep bij Haas. Bontgekleurd met een prachtige rode staart en veel veren die alle kanten op waaien, met de naam Paradijsvogel ofwel Radijsje.
Radijsje leert Haas over de telefoon en het internet. Selfies maken voor haar volgers kan ze als de beste. Haas vindt het maar gek, die is dit allemaal niet gewend. Hij geeft een grote rondleiding door hun bos met een stop bij elk fijn plekje. Zo komen ze veel vrienden van Haas tegen, maar waar zijn al die vrienden nu van Radijsje? Nou, daar komen ze snel genoeg achter!
Helaas zijn de vrienden van Radijsje een stuk brutaler en samen zorgen ze voor een hoop problemen. Maar kunnen Haas en zijn vrienden alle problemen wel oplossen? Zijn ze nog niet te laat?

Haas redt het bos - Recensie

Illustraties

De illustraties zijn gemaakt door Gertie Jaquet. Gertie werkt sinds 1983 als illustrator van kinderboeken. De boeken van Haas zijn zoals ze zelf zegt haar lievelingsprojecten. Deze ervaring is ook wel echt te zien. De illustraties zijn prachtig afgewerkt tot in detail. Elke keer als ik naar dezelfde pagina kijk zie ik weer nieuwe dingen. De plaatjes zijn kleurrijk en leuk om naar te kijken. Ze hebben een grote meerwaarde bij het verhaal omdat je er zo een heus beeld bij kunt maken, zelfs de emoties zijn goed af te leiden aan de plaatjes.

Levenslessen

Het boek gaat op een kinderlijke manier over de kracht van social media. Wat is de invloed hiervan en wat doet het daadwerkelijk met alle mensen. Heel mooi verwerkt in dit laagdrempelige kinderboek. De reactie van Haas en zijn vrienden is echt prachtig. Teamwork is belangrijker dan ooit en uiteindelijk komt alles vast wel weer goed, toch?

Conclusie

Ik vind het een echte aanrader! Ook de kindjes zijn het hier mee eens. Het is een leuk boek, met een hele mooie boodschap, verhaallijn en illustraties. Dus echt een win/win.

Extraatje

Bij het boek geeft Haas een cadeautje weg, namelijk een speciaal recept. Niet zomaar een recept maar HET enige echte recept van de appeltaart van bakker Big. De appeltaart uit het boek! Verzamel dus snel de boodschappen bij elkaar en ga zelf ook aan de slag. Hoe leuk is dat!

Haas redt het bos informatie

Haas redt het bos - Recensie


••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond