Home » Helemaal hip met haarbandjes van vroeger

Helemaal hip met haarbandjes van vroeger

Door Anne | Helemaal on trend de hippe haarband. Je hebt deze vast wel eens op Instagram of in de fashion magazines gezien, de haarband is terug en hoe! Geknoopt, fluweel, met ruitjes er zijn zoveel varianten en soorten. Het is dan ook ideaal voor een hippe look en je kan er een bad hair day mee verhullen en zelfs je uitgroei kun je er mee bedekken.

De Willemijn look

De Willemijn look? Ja, ik denk aan Willemijn uit Gooische vrouwen, een mooie rollende R, een klassieke look, ruit rok MET rokspeld en de “bobbel” Tenminste zo deed ik dat vroeger. Ik deed de haarband strak in mijn haar, zodat mijn haar mooi naar achter ging en dan duwde ik de haarband weer terug naar voren, zodat er een mooie bobbel ontstond. Ach ik dacht vroeger dat het mooi stond, net als dat ik groene zeep in mijn haar smeerde als gel in mijn rock periode. Ik zou dat nu toch nooit meer doen? Net als die haarbandjes van vroeger?  En toch liggen ze in mijn kast.

Fluweel, dots, faux leather

De haarband van vroeger is nu een haarband 2.0.  Er zijn haarbanden die je zelf moet “vouwen” want daar zit ijzerdraad in. Het voordeel is dat je deze zo strak of zo vast kunt maken als je zelf wil. Het vergt wel wat handigheid. Gelukkig zijn deze haarbanden er ook met elastiek. Menig fashionista zie je er mee rond lopen. Ik ben zelf ook gek op de haarband, en noem mijzelf nou niet echt een fashionista. Je creëert er direct een ander look mee. Het haalt je haren uit je gezicht en een badhair day is meteen verbloemd. Als het koud is buiten, trek ik hem stiekem wat verder over mijn oren, lekker warm! Qua looks kan je alle kanten op, van leopard print tot faux leather maar ook de grote trend, fluweel is te koop. Zo kun je net als sieraden, de haarband echt zien als aanvulling van je outfit.

Scrunchies!

Die haarband van vroeger is toch weer eens wat anders dan de mom knot. Maar ik hou ook wel van de knot hoor. En in die knot staat die andere trend zo leuk. De roezel, scrunchie of hoe noemden jullie dat ding vroeger? Een elastiek bekleed met stof geeft je staart of knot direct een upgrade. Het is zo extra makkelijk om even vlug je haar omhoog te doen. En als je de schrunchie niet in je haar draagt staat het leuk om je pols als een armband.

Terug naar de haarband, voor een elegante look kun je deze dragen net zoals je je haarband vroeger droeg, maar je kunt ook je haar voor de helft in een knot doen en dan je haarband erbij dragen. Dat creëert een frisse ander look.

Hebben jullie al een haarband? En hoe dragen jullie deze?

 

 

Foto van vrouw met haarband van Volodymyr Tverdokhlib via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond