Home » Haal de lente in huis met deze woonaccessoires

Haal de lente in huis met deze woonaccessoires

Ruim je plaid maar op, tijd om het voorjaar in huis te halen. Benieuwd hoe jij je interieur helemaal klaar maakt en de lente in huis haalt? Bekijk de tips.

Yes, de lente komt eraan! Hebben jullie ook zo’n zin in het voorjaar? Ilse van de interieurblog InteriorTwin.com deelt tips met ons hoe we het gezellig maken in huis.

Ruim je dikke plaid en wollige kussens maar op, tijd om het voorjaar in huis te halen. Benieuwd hoe jij je interieur helemaal klaar maakt voor de lente? Bekijk dan deze tips.

Tijd voor bloemen

Of je nu kiest voor een bosje tulpen of een mooi voorjaarsboeket: met een bos bloemen haal jij het voorjaar in huis. Een bos bloemen zorgt bij mij altijd voor instant happiness.
Zet de bos bloemen in een mooie glazen vaas, kies voor een aantal kleine vaasjes of kies voor een mooie retro vaas. Bijvoorbeeld een ’70-look vaas of een glazen vaas van gekleurd glas: nu helemaal hip en je woonkamer fleurt er meteen van op.

Een plantenupdate

Wees eens eerlijk: hoe staan jouw planten erbij na de winter? Je hoeft je echt niet te schamen als niet al je planten er even vrolijk meer bij staan, want je bent echt niet de enige.
Tijd om een rondje door de woonkamer te doen en al die zielige plantjes die het niet meer gaan redden een enkeltje naar de kliko te geven. Geef je interieur een update en bestel wat nieuwe plantjes online of in het tuincentrum. Zo staat alles er meteen weer een stuk mooier bij!

Vervang je kussens

In de winter heb ik standaard andere kussens op de bank in de woonkamer dan in het voorjaar. En nee hoor, ik koop echt niet elk jaar al mijn kussens nieuw. Ik bewaar ze in de tussentijd op zolder en vervang de kussens per seizoen.
In de lente kies ik het liefst voor lichtere kleuren en in het najaar en de winter heb ik juist wat diepere kleuren kussens. Maar nu het voorjaar eraan komt gaan die weer naar zolder en haal ik graag het frisse gevoel van het voorjaar de woonkamer in met lichte kleuren en frisse stoffen.

Lente aan de muur

Vergeet ook niet de decoratie aan de muur als je het lentegevoel in huis wilt halen. Heb jij bijvoorbeeld een letterbord of lightbox aan de muur? Dan kan je de tekst hierop aanpassen met een leuke quote voor het voorjaar.

Maar ook de posters aan de muur zijn misschien wel toe aan een update. Kies voor lichte prints en posters, bijvoorbeeld een simpele lijntekening (nu helemaal hip) of een mooie poster in pasteltinten.

Zin om helemaal los te gaan? Vervang dan niet alleen de posters aan de muur, maar verf de muur meteen in een nieuw kleurtje. Tinten als lila of beige zijn nu ontzettend populair en hiermee haal je echt het voorjaar in huis.

Ook kan je kiezen voor een fris behang op de muur. Bloemenprints zijn de trend van 2021 en met een muur met bloemenbehang maak je een echt statement.

Less is more

Wat voor accessoires je ook in huis haalt, in de lente geldt eigenlijk less is more. Niet voor niets is het in de lente traditioneel tijd voor een grote schoonmaak.

Na een winter vol geborgenheid en knusheid is het tijd voor een frisse wind in huis. Tijd dus om veel woonaccessoires op te ruimen of naar zolder te brengen tot het najaar en voor rust te kiezen in de woonkamer.
Dit doe je deels door te kiezen voor woonaccessoires in rustige kleuren, maar dus ook door eens goed op te ruimen.

Is jouw interieur al klaar voor het voorjaar?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond