Home » Een grote tuin sfeervol inrichten? Zo pak je het aan

Een grote tuin sfeervol inrichten? Zo pak je het aan

Heb je een grote tuin? Dan is het goed mogelijk dat je het lastig vindt om deze in te richten. Omdat je veel ruimte hebt bijvoorbeeld.

Heb je een grote tuin? Dan is het goed mogelijk dat je het lastig vindt om deze in te richten. Omdat je veel ruimte hebt, wil je dit waarschijnlijk handig benutten. Als je dit niet doet, kan het zo zijn dat jouw tuin niet de gewenste uitstraling krijgt. Een grote tuin is fijn om te hebben, dus probeer hier het maximale uit te halen. Hoe je jouw grote tuin sfeervol in kunt richten? Hieronder zetten wij wat handige dingen op een rij!

Goede verdeling bestrating en groen

Als je jouw tuin sfeervol wilt inrichten, is het handig om een goede verdeling te maken tussen bestrating en groen. Zo kun je jouw terras bestraten, maar is het ook leuk als je er nog voldoende ruimte over is voor beplanting. Een combinatie van deze twee dingen geeft een tuin meteen meer sfeer, waardoor het zeker goed is om hierover na te denken. Je kunt bijvoorbeeld voor je terras denken aan leuke tegels, maar ook waaltjes zouden ideaal kunnen zijn in een grote tuin. Waaltjes zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor slingerpaden in de tuin. Met wat slingerpaden in de tuin kun je de verdeling binnen jouw tuin goed aangeven en bovendien ziet dit er gezellig uit. Zowel de hoeveelheid groen in je tuin bepalen als de sierbestrating is dus belangrijk om te doen.

Maak meerdere zithoeken

Als je beschikt over een grote tuin, kan het ook een leuk idee zijn om meerdere zithoeken in te tuin te realiseren. Hiermee zorg je ervoor dat jij optimaal van je mooie tuin kunt genieten. Je kunt deze zithoeken voorzien van de juiste tuinmeubelen. Van een loungeset of tuintafel tot een tuinbank of ligbedden: je kunt alle kanten op. Met zithoeken maak je het mogelijk om veel tijd in de tuin door te brengen, wat natuurlijk fijn is. Bovendien werken zithoeken uitnodigend en stralen deze veel sfeer uit.

Sfeerverlichting

Zeg je meer sfeer, dan zeg je sfeerverlichting. Als je hier nog niet over beschikt, kan het zeker een aanrader zijn om hier achteraan te gaan. Sfeerverlichting in de tuin zorgt er namelijk voor dat het er meteen gezelliger uitziet. Je kunt bij sfeerverlichting voor de tuin denken aan allerlei kleine lichtbronnen. Van kleine tuinlampen tot een lichtslinger voor aan je schutting: je hebt mogelijkheden genoeg. Zorg er in ieder geval voor dat je sfeerverlichting toevoegt in de zithoeken in jouw tuin, want dit zijn de plekken waar je waarschijnlijk veel tijd doorbrengt. Met sfeervolle verlichting worden die lange zomeravonden vast nog gezelliger!

Decoratie

Als je een grote tuin hebt en deze meer sfeer wilt geven, is decoratie onmisbaar. Het moet tenslotte niet straks saai worden en met de juiste tuindecoratie kun je dit voorkomen. Als je hier nog maar weinig van in je tuin hebt, is het dus zeker goed om hier verandering in te brengen. Bij tuindecoratie kun je denken aan bijvoorbeeld mooie vazen, sculpturen, tuinkabouters of tuinschilderijen. Met behulp van decoratie in de tuin kun je het hoe dan ook een stuk gezelliger maken. Je kunt dan ook haast geen genoeg decoratie hebben in een grote tuin.

Het is dus zeker mogelijk om je grote tuin meer sfeer te geven. De dingen hierboven kunnen je wellicht alvast een eindje op weg helpen. Hoe meer sfeer je jouw tuin geeft, hoe meer het uitnodigt om hier veel tijd door te brengen.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond