Home » Dit zijn de grootste voordelen van derde kind zijn

Dit zijn de grootste voordelen van derde kind zijn

Had ik het in het begin nog vooral met Sem te doen omdat hij de jongste is, nu kom ik daar meer en meer op terug. Hij had als derde kind nogal veel te verduren. Net iets te stevige knuffels, speelgoed wat onder zijn neus weggekaapt werd en maar 1 cadeautje mogen op zijn verjaardag. Maar…… hij doet inmiddels niet meer voor zijn broer en zus onder. Het inspireerde me tot deze opsomming van de grootste voordelen van derde kind zijn.

grootste voordelen van derde kind

Het derde kind syndroom

Het werkte voor mij eigenlijk best geruststellend. Er is tegenwoordig gewoon minder tijd en ruimte voor 1 op 1 tijd. Sommige principes worden overboord gegooid omdat dat veel praktischer is in combinatie met de andere twee kinderen. Het derde kind syndroom in volle glorie. En eerlijk is eerlijk, soms voel ik me daar een beetje schuldig om. En dan is het toch fijn om jezelf even een bevestiging te gunnen. Het derde kind zijn is echt zo gek nog niet.

De grootste voordelen van derde kind zijn

* Als jongste kind mag je meer

Als ouder weet je het nu allemaal wel. Althans dat denk je. 😉 Feit is dat ik in elk geval een stuk meer vertrouwen hebt in mijn kwaliteiten als moeder en opvoeder. En dus laat ik die teugels een beetje vieren. Voor een relaxte mama valt ook wel wat te zeggen.

* Je leert voor jezelf opkomen

Van je afbijten wordt er, als jongste, met de paplepel ingegoten. Dat kan ook niet anders. Je kunt je natuurlijk niet eeuwig op je kop laten zitten.

Dan kan er nog zoveel aan speelgoed liggen, deze lege doos is al dagen een bron van plezier

* Je komt met veel weg

En als je een keer iets uitspookt, kom je er nog vaak mee weg ook.

* Er is speelgoed in overvloed

Vaak moet je het ook doen met afdankertjes, waar. Maar tekort komen doet onze jongste echt niet. Er ligt van alles in allerlei leeftijdscategorieën. Hij vermaakt zich wel.

* Ontwikkelt zich sneller

Met oudere kinderen om je heen heb je meteen een grote voorbeeld. En ja daardoor wil Sem soms dingen doen waar hij nog niet aan toe is. Soms lukt het, soms ook niet. Al wil het er nog steeds niet in dat hij nog niet zelf op een loopfiets kan.

 

Mijn lijstje is trouwens niet gestoeld op wetenschappelijke studies, noch is het de absolute waarheid. Het is slechts mijn niet zo bescheiden mening. En mijn moederhart dat zich afwisselend schuldig, trots en dankbaar voelt.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond