Home » 3 Makkelijke en gratis printables voor Pasen

3 Makkelijke en gratis printables voor Pasen

gratis printables voor pasen speurtocht eiversiering en paasmandje

Hoera, het is lente! Dat zie je om je heen, maar bovenal voel je het aan alles. De drang om erop uit te gaan. De niet te missen neiging om thuis de boel onder handen te nemen. En zomerkriebels! Dat laatste duurt nog wel even. Eerst Pasen. We hebben het plan opgevat om vanaf nu een jaarlijkse familiedag te organiseren en dit jaar trappen we af met Pasen. Ons beeld bij een familiedag is de tijd hebben om bij te  kletsen en lekker te eten, maar samen een leuke activiteit doen hoort er ook bij. Omdat het Pasen is natuurlijk een activiteit dat hierop gericht is. Ik ging op zoek naar iets wat geschikt is en vond hele leuke en gratis printables voor Pasen. Ideaal!
 

 

Tafelversiering

 
Vind jij dat ook zo leuk? De tafel versieren en van het ontbijt een feestje maken? Niet alleen met Pasen, maar ook met de verjaardagen en kerst proberen we er iets leuks van te maken. Het hoeft niet moeilijk, liever niet zelfs want dan haak ik af, maar het moet wel bijdragen aan de feeststemming.
 

Badschuim | Paasei versieren voor je paasontbijt

 
Herinner je je mijn blog over de krijtstift tekening nog? Van Cecile kreeg ik toen een download voor een krijtstifttekening om uit te proberen. Ze heeft een webshop waar ze allerhande krijtstifttekeningen verkoopt, een blog met de creatiefste creaties en zo af en toe stelt ze ook nog eens een gratis download beschikbaar. En daar ben ik blij mee!
 
Lees ook: Doe het lekker zelf: versiering
 

Eieren zoeken

 
Voorgaande jaren werden de eieren in een gekochte emmer verzameld. Omdat er nu een stuk of 10 kinderen zijn leek het me een goed idee om zelf één te knutselen. De kinderen hebben dan even iets om handen terwijl het eten wordt voorbereid of iets dergelijks.
 

Annekoen digitaal | Bunny Box free printable voor Pasen

 
Annekoen is je adres voor allerlei feestelijke downloads. Van traktatietasjes, labels, koetjesreepwikkels tot hele centerpieces. Ook heeft ze een aantal mandjes als gratis printables voor Pasen beschikbaar gesteld. Jeuj!
 
gratis printables voor pasen speurtocht eiversiering en paasmandje
 

Er op uit

 
We hebben vaker familie uitgenodigd voor Pasen, al was dat op iets kleinere schaal. Steevast mondde dat uit in een tafel vol heerlijk eten. Na het eten gingen we dan ook altijd even een rondje lopen. Even de hond uitlaten en het eten laten zakken. Erg gezellig en een fijne traditie. Ik ben echt een sucker voor tradities.
 

Mizz Flurry | Snelle paasspeurtocht

 
Dus deze speurtocht komt als geroepen. Met z’n allen de benen strekken en een beetje gek doen. Ik zie het al helemaal voor me.

Het duurt nog een week of 3, maar ik heb er al helemaal zin in! Deze downloads gaan zeker bijdragen aan een geslaagde Eerste Paasdag. Om er samen naar toe te leven kun je trouwens ook gebruik maken van een aftelkalender. Ik vond er één speciaal voor Pasen waarbij je 7 dagen van te voren begint met aftellen. Uit ervaring adviseer ik je vooral niet eerder te beginnen met aftellen. 🙂
 
 
 

Wat zijn jouw plannen voor Pasen? Hebben jullie ook tradities? Of weet je misschien nog een leuke printable die ik zeker gezien moet hebben?

 
 
Foto’s: Paashaas en paasmand via Shutterstock
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond