Home » Een goedkope draagdoek is door Yaro Slings niet langer een utopie

Een goedkope draagdoek is door Yaro Slings niet langer een utopie

Yaro Slings

Afgelopen week gonsde het al een beetje. Yaro Slings kondigde aan met een draagdoek te komen die zo betaalbaar is, dat iedereen hem zou kunnen betalen. There is a Yaro for everyone zo luidde de slogan. Vervolgens was het stil. Te stil naar mijn idee. Een goedkope draagdoek? Daar wilde ik juist meer van weten! En getuige de vele reacties ik niet alleen. Want hoe, wie, wat en waar? De lippen bleven echter stijf op elkaar tot 1 april. Het was het wachten waard kan ik je vertellen. De gedachte dat het een grote grap is, schoot meteen door mijn hoofd, maar ik wilde er in geloven. Geloven dat het inderdaad mogelijk is om voor een paar tientjes een nieuwe geweven doek te kopen. Dat een te krappe portemonnee steeds minder een probleem wordt als je graag je baby wilt dragen.

 
Yaro Slings
 
Yaro Slings goedkope draagdoek
 
Lees ook: Je baby dragen duur? Niet met deze budgettips voor draagdoeken!
 

Yaro Slings | een betaalbaar draagdoeken merk

 
Het dragen van je baby bekend en bereikbaar maken is altijd de gedachte geweest achter het Nederlandse merk Yaro Slings. De oprichters hiervan hadden, als eigenaar van webshop Slingomama, de afgelopen 10 jaar veelvuldig contact gehad met andere ouders en klanten. Ondanks de nodige positieve ontwikkelingen op de draagdoekenmarkt, bleek de prijs van een draagdoek steeds een hindernis te zijn voor sommige ouders die ergonomisch willen dragen. Een geweven doek dat maximaal €29,00 kost was daarom het doel. Yaro staat al bekend om de meer betaalbaardere draagdoeken, maar dit gaat natuurlijk een flinke stap verder. Het doel is gehaald, er is een maat 6 draagdoek voor slechts €29,00! Wat een mooie manier om je 3 jarig bestaan te vieren.
 

Een goedkope draagdoek, hoe is dat mogelijk?

 
Alemaal leuk en aardig, maar gaat een dergelijke prijs niet ten koste van iets? Na de gedachte aan een goede 1 april grap, was dit het tweede wat ik me afvroeg. Yaro laat het volgende weten: Niet alleen deze Basic doek, maar alle draagdoeken van Yaro Slings worden binnen de Europese Unie geproduceerd. Je kunt er op vertrouwen dat de europese wetgeving op het gebied van bijvoorbeeld werkomstandigheden in acht worden genomen. Van het eerste moment dat een doek ontworpen wordt tot het verpakken, alles gebeurt op europees grondgebied. Uiteraard voldoet ook het gebruikte materiaal aan hoge eisen en is veilig voor onze kindjes. Voor degene die daarin geintereseerd is: Het verven van het garen is volgens het Oeko-Tex standaard en GOTS gecertificeerd. Ook mooi: Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met leveranciers die een klein ecologisch voetafdruk nastreven. Om dit te bereiken wordt er veel gebruik gemaakt van zon- en windenergie.

Als deze goedkope draagdoek aanbieden ergens van ten koste gaat, is het wel de marge. Of te wel, er wordt weinig tot geen winst op de verkoop gemaakt.
 
Yaro draagdoek 100% katoen ecru
 
Yaro Slings
 
Lees ook: Op zoek naar een klein cadeau voor iemand die draagt? Ik geef je meer dan 10 toffe suggesties!
 

Yaro Basic Broken Twill 33

 
Smaken verschillen, maar wat mij betreft is de lage prijs ook niet ten koste gegaan van het uiterlijk van deze doek. De Yaro Broken Twill 33 om precies te zijn. De eerste in hopelijk een hele lijn van basic draagdoeken. Het is een ecrukleurige 100% katoenen doek (GSM is 240-250 gr/m2) die maar een korte indraagperiode nodig heeft en zowel voor een baby als peuter geschikt is. Jeuj!
 

Bestellen

 
Het goede nieuws wordt nog beter; de pre-order is al open. Op de website van Slingomama kun je nu heel makkelijk je eigen zeer betaalbare draagdoek reserveren.  Zo rond midden april zullen de doeken verzonden worden volgens het principe wie het eerst heeft besteld, die het eerst krijgt. Ik heb het tot nog toe steeds over een maat 6 draagdoek, maar het beste nieuws heb ik natuurlijk voor het laatst bewaard. Er is niet alleen een maat 6 te krijgen, maar ook een maat 2, 3, 4, 5, 7, 8 en zelfs 9! O ja en ook nog een ring sling (gathered). Ben je snel aan het rekenen geslagen? Een maat 2 kost €22,00 en is dus nog veel goedkoper. Maat 9 kost €44,00 en is ook nog steeds betaalbaar te noemen.

De maten staan in meters op de site. Wil je weten hoelang een bepaalde maat is? Hieronder een overzicht van de maten met de bijbehorende lengte in meters.
 

Maat 2: 2,60 meter
Maat 3: 3,20 meter
Maat 4: 3,60 meter
Maat 5: 4,20 meter
Maat 6: 4,60 meter (meest gebruikte lengte)
Maat 7: 5,20 meter

Bron: Aidulac

 
Lees ook: Waarom zou je een draagconsult nemen als je het zelf via YouTube kunt leren?
 
ecrukleurige draagdoek van Yaro Slings maat 6 voor 29 euro
 
There is a Yaro for everyone
 

There is a Yaro for everyone

 
Yaro is wat mij betreft ruimschoots geslaagd in het betaalbaarder maken van het dragen van je kind. De prijs van een draagdoek is nagenoeg geen obstakel meer te noemen. Natuurlijk ben ik me ervan bewust dat er nog steeds mensen zijn van wie het budget het niet toelaten om een draagdoek te kopen ook al kost deze drie tientjes. Dat is enorm schrijnend, maar Yaro heeft laten zien dat er wel degelijk stappen gezet kunnen worden. Enorme stappen. Het is mijn interpretatie, maar het lijkt er op dat de doeken voor iedereen zijn. Je zou kunnen denken dat het de bedoeling is dat het alleen voor minima’s zijn, maar ik vermoed dat het dan anders aangepakt zou zijn. Het feit bijvoorbeeld dat het geen Limited Editions zijn spreekt ook voor zich. Echt een Yaro voor iedereen dus.
 
 
 

Was jij ook zo blij met dit nieuws van Yaro?

 
 
Bron: Facebook en Instagrampagina van Yaro Slings. De foto’s zijn met toestemming geplaatst. Het bericht van Yaro werd in het engels naar buiten gebracht en is door mij vertaald voor dit artikel. Uiteraard ben ik hier zorgvuldig mee omgegaan, maar toch kan het zo zijn dat er onjuistheden in zijn geslopen. Valt je iets op? Laat het me weten! 
 


 
Dit weekend bracht nog meer moois: Een heuse mamabloggers bloghop is aan de gang! Maar liefst 45 bloggers hebben een mooie prijs voor je klaarstaan. Je kunt beginnen bij de blog met mijn persoonlijke top 3 voor gepersonaliseerde kraamcadeaus. Nadat je hebt meegedaan met de hieraan gekoppelde winactie hop je vrolijk verder naar de volgende blog. Hop ze!
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond