Home » Goedkoop uitje Den Haag: de Vogelkelder

Goedkoop uitje Den Haag: de Vogelkelder

Als uitje naar een dierenwinkel klinkt best gek. Helemaal als het ook nog eens je verjaardag is. Toch is dat wel wat ik onlangs gedaan heb. En leuk dat het was! Avonturia de Vogelkelder, in de Haagse volksmond de Vogelkelder genoemd, is echt een heel leuk en ook nog goedkoop uitje in Den Haag.

De Vogelkelder in Den Haag

De Vogelkelder is naast een bizar grote dierenwinkel ook een mini dierentuin. Daarnaast zijn er een aantal activiteiten die je kunt doen. De dierenwinkel bezoek je uiteraard gratis, maar voor de rest moet je wel betalen. De entree is €5,95 per persoon voor Mappa Mundia; de mini dierentuin.

Kleine dierentuin

Speciaal voor dat dierentuintje tuften we naar Den Haag. We wisten niet helemaal wat we moesten verwachten, maar zijn absoluut niet teleurgesteld. Nadat we entree betaalden kregen we een schatkaart mee naar binnen. Als je de route hierop volgt, voer je onderweg leuke opdrachten uit.

Het is een combinatie van een dierentuin, belevenis, fantasie, expositie en educatie.

Mappa Mundia

Zo kom je uit bij een archeologische opgraving waar je met een netje op zoek gaat naar bijzondere steentjes. Ook verken je een grottenstelsel en kun je klimmen in de Avonturenboom. Het Haagse rattenriool vonden ze iets te spannend, maar ze moesten daarentegen heel hard om papa als leraar lachen op de Pinguin Academie. Ik hoop dat De Man op school iets meer indruk maakt op zijn leerlingen.

Dit Haagse dierentuin combineert fantasiefiguren met echte dieren zoals vosjes, stokstaartjes en vleermuizen. Er zouden apen moeten zijn, maar die hebben wij niet gezien. Hun verblijf was leeg.

Tip: lever aan het einde je steentjes in van de opgraving en je mag een kleinigheidje uitkiezen. Sem koos een gelukspoppetje, Bas een haaientand en Mila een edelsteen.

Goedkoop uitje Den Haag

Het is geen complete dag uit, maar voor een paar uurtjes kun je je er zeker vermaken. Aan het eind van de route kun je niet alleen je steentjes inleveren, maar ook een hapje eten in Brasserie ‘De OehOe’. De dierentuin is de grootste speciaalzaak van de Benelux en is met zeven werelden (honden-, katten-, reptielen-, vogel-, knaagdieren-, vissen- en cadeauwereld) immens. Er is een heuse hondenpub waar hondjes met Pawsecco kunnen toosten en een Woezel en Pip dogwash. De dierentuin is klein, maar heel tof opgezet. Door de expeditievorm is het niet alleen leuk, maar ook erg educatief.

Wil je deze review bewaren? Met deze afbeelding pin je ‘m op Pinterest. ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond