Home » Goede voornemens?

Goede voornemens?

Januari is zo’n maand waarin veel mensen bezig zijn met nieuwe voornemens, ideeën en/of plannen voor het nieuwe jaar. Dat kan van alles zijn, groot of klein. Het geeft een goed gevoel om het jaar ervoor af te sluiten en een nieuwe te beginnen met een hernieuwde focus. Zo zag ik het eerder niet en deed daarom niet aan goede voornemens. Dit jaar ga ik het anders doen.

Midlife crisis?

Ik ben al een tijdje op zoek naar wie ik ben, wat ik wil en waar ik naartoe wil. Je weet wel de belangrijke vragen van het leven. Midlife crisis?! Zou heel goed kunnen, hahaha… Voor mij belangrijke levensvragen die mij al jaren bezig houden, maar waar ik geen antwoord op lijk te vinden. Voor de kinderen las ik boeken hierover. Erg leuk. Na de kinderen… not so much. Ik ben meer met de kinderen bezig. Ik ben meer moeder dan vrouw.

Tijd voor mij

Dus denk ik, tijd om die leuke vrouw eens wat beter te leren kennen. Dat wordt mijn voornemen voor komend jaar of beter gezegd jaren. Ik was al hiermee bezig, maar het is toch echt tijd om mijn zelfzorg beter, uitgebreider en met meer aandacht aan te pakken.

Hoe ik dat precies ga doen weet ik niet, maar ik ben achter dat dat juist de kunst is. Loslaten om vooruit te komen. Makkelijker gezegd dan gedaan. Laat ik daar eerlijk over zijn. Verandering heeft tijd nodig en nieuwe gewoontes in je systeem krijgen ook. Van een collega begreep ik dat je een nieuwe gewoonte 21 dagen achter elkaar gedaan moet hebben, wil het een routine worden.

Dus dat, verandering kost tijd!

Beter voor mezelf zorgen

Op dit moment betekent zelfzorg voor mij: leren om in mijn kracht te staan (voor mijzelf! niet alleen m.b.t. de kinderen, want dat lukt mij prima), meer op mezelf / intuïtie vertrouwen, tijd maken om op te laden.

Wat ik nu doe?

* Eerder dan de kinderen opstaan om een moment voor mezelf te hebben. Dit doe ik sinds kort en het bevalt mij goed. Dan heb ik even de tijd om te schrijven/jounaling, mediteren, wat oefeningen te doen of wat ik maar nodig heb die ochtend. Het feit al dat ik alleen begin en niet gelijk de drukte van de kinderen heb, vind ik erg fijn.

* Meer bewegen. Ik volg al één keer per week een yogales en ik ben weer begonnen met zumba lessen. Zo heerlijk hè! Lekker losgaan op muziek. Ook van het wandelen in het bos kan ik enorm genieten daarom ga ik dat vaker doen. Dat hoeft niet eens alleen te zijn. Met de kinderen op avontuur in het bos word ik ook erg blij van.

* Tijd maken om te schrijven wat er allemaal in mijn hoofd omgaat. Een goede manier om jezelf beter te leren kennen. Alles op schrijven en uitzoeken waarom je iets belangrijk vind. Ik ben tegenwoordig steeds aan het mindmappen, mini brainstormsessies met mezelf. Het werkt heel goed en is leuk om te doen.

* Uitspreken wat ik in mijn hoofd heb. Hoe klein of groot het ook is.

Nieuwe routine

Als ik deze dingen in mijn routine krijg, dan wordt het wel wat. Het is natuurlijk al wat maar dan kom ik steeds dichterbij wie ik ben en wat ik wil. Ik ga dit gewoon doen! Waarschijnlijk de ene dag met meer enthousiasme dan de ander maar ach… ik zit in mijn tweede jeugd. Tijd zat!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond