Home » Inspiratie om goede voornemens te maken

Inspiratie om goede voornemens te maken

Het nieuwe jaar is onlosmakkelijk verbonden aan goede voornemens maken en doelen stellen. We weten en vinden allemaal dat dat het hele jaar door kan, maar toch heeft 1 januari iets magisch. In het nieuwe jaar gaan we massaal minderen, stoppen of juist opschalen. Ik snap het wel hoor en doe er vol verve aan mee. Zowel op persoonlijk vlak als op zakelijk gebied denk ik na over wat ik wil bereiken en ook hoe. Dat laatste is misschien nog wel belangrijker om het vol te houden en om uiteindelijk ook echt te slagen. Er zijn tal van vormen om je goede voornemens in te gieten en die ga ik delen.

Goede voornemens maken

Ok. Voornemens gemaakt? Doelen gesteld? Ken je het SMART principe nog? Een goed doel is Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden. Heb je dit voor elkaar, dan ben je al goed op weg. Wat ik zelf heel fijn vind zijn de verschillende vormen en challenges die gaandeweg bedacht zijn. Stoptober bijvoorbeeld om maar iets te noemen. Zo zijn er nog een aantal toffe initiatieven die je heel goed kunnen helpen bij je goede voornemens.

•This time next year

Wat wil jij over een jaar bereikt hebben? Wat wordt jouw persoonlijke This time next year? Voor mij is dat bijvoorbeeld 10 kilo minder wegen.

•Day Zero Project

Met het Day Zero Project stel je een heus bucketlist op van 101 doelen die je in 1001 dagen moet behalen. Voor elk gehaald doel spaar je ook nog eens een bepaald bedrag. Win-win! Ik ben vorig jaar ook begonnen en mijn Day Zero Project vordert gestaag.

•Spaarbingo

Vind je het lastig om te sparen? Wil je geld sparen makkelijker maken? Spaarbingo zou je daar weleens heel goed bij kunnen helpen. Allereerst stel je je spaardoel vast. Hoeveel wil je wanneer gespaard hebben? Dat bedrag deel je op in kleinere stukken van verschillende bedragen. Steeds als er iets in de pot/op de bank gaat, streep je dat bedrag af tot je Bingo hebt. Een super idee! Via deze link kun je een kant en klare Spaarbingo kopen waarmee je steeds €100,00 spaart.

•IkPas

Geheel in lijn met Stoptober heb je IkPas. Een initiatief om 1 maand geen alcohol te drinken. Alcohol drinken is het meest geaccepteerde drugs en daardoor enorm gevaarlijk. Een glaasje hier en een glaasje daar is zo gewoon, maar loopt ongemerkt best op. Wil je kijken wat het met je doet om even geen alcohol te drinken? IkPas is een initiatief van de stichting Positief Leefstijl dat op 1 januari start met 30 dagen geen alcohol en op 6 maart met 40 dagen geen alcohol.

Lees ook: Zo ga je wél dat fotoboek maken!

Fotoboeken Challenge

Ik kan uiteraard mijn eigen challenge niet onbenoemd laten. Neem je jezelf ook elk jaar weer voor om een fotoboek te maken, maar faalt dit jammerlijk? Laten we het samen doen. Elke maand krijg je van mij een vriendelijk schopje in de vorm van een e-mail met tips, trucs en kortingscodes. Wie weet zelfs een winactie. Yes? Schrijf je dan via het oranje formulier in voor de PloeterMoeders Club en vink het vakje Fotoboeken Challenge aan.

 

 

Krijg jij hier ook inspiratie van om aan de slag te gaan met je goede voornemens? Of heb je een toevoeging voor dit rijtje? Laat het me weten via de reacties hieronder. 

 

Foto van kalender op 1 januari van MGS via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond