Home » Een goede shampoo zonder sulfaten is beter voor je haar

Een goede shampoo zonder sulfaten is beter voor je haar

IEen droge huid? Futloos haar? Een goede shampoo zonder sulfaten is echt beter voor je haar. Waarom? Lees dan vooral verder!

Ik heb altijd al last gehad van een droge hoofdhuid. De één zei dat het roos was. De ander zei dat ik niet goed mijn haar uitspoelde. En weer eentje gaf aan dat het kwam door mijn gevoelige huid. Maar sinds kort weet ik dat dit door de shampoos komt die ik gebruik. Een goede en gezonde shampoo zonder sulfaten is echt beter voor je haar. Waarom? Lees dan vooral verder!

Wat zijn sulfaten?

Sulfaten zijn eigenlijk reinigers die het vuil en het vet uit je haar halen. Daarnaast zorgt het ook nog voor die schuim in je haar en in bad! Het zit vooral in shampoo’s om je haar goed schoon te krijgen. Maar een aantal van die sulfaten zijn erg agressief en kunnen je haar droog maken. Dat is niet echt wat je wil en zeker niet iets wat je in je haar zou moeten smeren. Shampoo’s van natuurlijke producten, zoals van Hairlust, zijn echt beter voor je haar.

Welke sulfaten zijn agressief?

Het allerbeste is om voor shampoo’s te gaan zonder sulfaten, maar als je wil checken of jouw shampoo nog kan, geef ik je hier alle sulfaten die je beter niet in je shampoo wil hebben:

  • SLS = Sodium Laureth Sulfate
  • SLS = Sodium Lauryl Sulfate
  • SDS = Sodium Dodecyl Sulfate
  • SLES = Sodium Lauryl Ether Sulfate
  • ALS = Ammonium Lauryl Sulfate
  • ALES = Ammonium Laureth Sulfate

Die onderste twee worden bijna niet meer gebruikt hier in Nederland. Maar de SLS en de SLES wel. De SLS is de agressiefste van de twee en kan je beter vermijden. SLES is iets milder, maar beiden kunnen ervoor zorgen dat je haar en hoofdhuid flink uitdrogen. Dit kan uiteindelijk zorgen voor breekbaar haar en dat wil je echt niet.

Shampoo’s zonder sulfaten geven je haar een boost

Daarom is het goed om te kijken naar shampoo zonder sulfaten en parabenen. Door het gebruik van sulfaatvrije shampoo’s kan je haar ook meer gaan stralen. Het wordt sterker en pluist minder. Wist je ook dat het je gekleurde haar langer mooi laat zijn? Dit komt door de haarschubben dit niet beschadigd raken. En je raadt het al, dan houdt het langer die mooier kleur vast! Daarnaast zorgt het er ook voor dat je hoofdhuid minder jeukt. Minder schilfertjes of misschien zelfs wel schilferloos!

Check de ingrediëntenlijst!

Heb jij tijdens het uitzoeken van je shampoo al gecheckt op sulfaten? Ik schrok er trouwens van hoeveel shampoos in mijn badkamer sulfaten bevatten. Het is daarom erg belangrijk dat je het etiket goed checkt voordat je het koopt. Sommige merken beweren geen sulfaten te bevatten, maar als je dan de ingrediënten op de achterkant leest dan zie je dat er toch nog iets in zit. Kijk daarom goed en raak vertrouwd met de ingrediënten. Zo weet je zeker dat jij je haar goed verzorgt!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond