Home » Gevangen in vrijheid

Gevangen in vrijheid

Gevangen in vrijheid

Bevrijdingsdag. Een dag waarop we opnieuw mogen vieren dat we bevrijd zijn. Dat we met z’n allen in vrijheid mogen leven. Hoe is het dan mogelijk dat je in vrijheid leeft en toch gevangen kunt zijn? Gevangen door een onzichtbare muur, gevangen door schaamte. Gevangen… Geen kant kun je op. Je mag niet. Je durft niet. Laat ook maar, je wilt het niet.

Hoe gaat het met je? Goed zeker? Gaat het echt goed met je of doe je alsof? Alsof wat jij doormaakt de normaalste zaak van de wereld is? Dat is het niet! Dat weet je, dat voel je. Maar je kunt geen kant op. Je bent gevangen. Gevangen door woorden die gevormd worden om je te kwetsen. Om je daar te houden waar je bent.

Gevangen door vuisten die gebald worden om je pijn te doen. Om de woorden die gevormd werden om je te kwetsen, kracht bij te zetten. Om je daar te houden waar je bent.

Je bent sterk! Je bent gebleven waar je bent. Ik vind je moedig! Je bent gebleven waar je bent. Hoor je wat ik zeg? Begrijp je wat ik bedoel? Is het niet ironisch dat juist jij de sterkste en moedigste bent van het verhaal? Of is misschien het woord ongelooflijk meer op zijn plaats?

Of niet te geloven… Niet te geloven hoeveel er gedaan en gezegd kan worden onder het mom van liefde. Of bedekt met de mantel der liefde. Maar hoort liefde zoveel pijn te doen? Hoe lang hou je het nog vol? Hoe lang kijk jij het nog aan?

Het houdt niet op…

Niet vanzelf!

www.vooreenveiligthuis.nl

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond