Home » Gespot – Jack & Twitch en de jacht op de lammergier

Gespot – Jack & Twitch en de jacht op de lammergier

Jack is een jongen die dol is op spannende verhalen bedenken, dagdromen en de natuur, loopt op een dag in het Avesbos. In het bos hoort hij duistere geluiden. Al snel ontdekt hij een bange, gewonde kat. Als hij de kat wil verzorgen krijgt Jack sterke vermoedens dat dit het werk is van een heuse dierenbeul. Hij gaat met zijn vrienden op onderzoek uit. Zijn beste vriend Twitch hoort dan dat er een zeldzame vogel, de lammergier, op weg is naar het natuurreservaat. Is deze zeldzame vogel ook in gevaar? Samen gaan de jonge speurders op onderzoek uit, kunnen ze het complot bijtijds oplossen? Lees alles in Gespot – Jack & Twitch en de jacht op de Lammergier.

Deel 2 in de Twitch serie

Dit is het 2e deel uit de Twich-serie. In het eerste deel (lees onze review hier) was Twitch de hoofdpersoon. Twitch betekent in het Engels; vogelspotter. De groep vrienden, die ook avonturen beleven in het boek heten samen “de Twitchers”. In dit deel kijken we mee vanuit het perspectief van Jack. Jack is, in tegenstelling tot het eerste boek, nu echt beste vrienden met Twitch geworden. Jack is een beetje een dromer en wil graag een detective zijn die iets heldhaftigs doet. Hij gaat op zoek wie er achter de verwonding van de kat zit. Dan komt Jack in contact met een Engelse Lady, een dame van adel die de regels aan haar laars lapt. Gelukkig vinden ze snel wie de kat te grazen heeft genomen. Dan horen ze dat er een speciale vogel in aantocht is. De Twitchers willen niets liever dan een Lammergier zien. Deze vogel is een Lifer voor Twitch (dat is de eerste keer dat hij deze soort gaat zien) en voor Jack is het de vogel die hem in vuur en vlam zet, oftewel de Sparkbird! Hij wil meer vogels gaan zien!

“Een boek voor natuurliefhebbers en vogelaars, tel daar een flinke dosis speurwerk bij op en je hebt de ingrediënten voor een nieuw genre te pakken!

Vogels en misdaden en een stel vrienden

De vriendengroep komt erachter dat de mensen van Adel in het dorp wel hele bijzondere jachttrofeeën willen, daarop komen ze in actie! De jonge detectives gaan deze misdaden oplossen. Zou het Jack en zijn vrienden wel lukken om deze zaak op tijd op te lossen? Jack wil echt de lammergier redden, want dan is hij een goede detective en een held! Daar heeft hij alles voor over en zet zelfs zijn vriendschap met Twitch voor op het spel. De vrienden gebruiken Halloween en een goed plan om de slechteriken uit dit verhaal te ontmaskeren en zo de Lammergier te redden!

Over de schrijver

M.g. Leonard schreef al meerdere boeken. Tevens schreef ze meerdere boekenseries. In Nederland is ‘De dader op het spoor’ serie een bekende. Dat zijn ook spannende speurneus-boeken. Ik was zelf blij verrast toen ik erachter kwam dat de schrijver een dame bleek te zijn. Je ziet toch vaak in dit genre dat mannen het schrijven, dus erg leuk!
Deze reeks gaat over vogels en de natuur, iets wat de schrijver aan het hart gaat. Ze is vice-voorzitter van een natuurclub voor insecten. Ook heeft ze meerdere kevers als huisdieren. Deze kevers zijn zelfs op tv geweest. Leonard woont met haar gezin in Engeland en haar boeken zijn inmiddels in 40 talen uitgegeven.

Go or No Go

De schrijfstijl in dit boek is super vlot en het leest daardoor gemakkelijk weg (in ons geval hebben wij het voorgelezen). Beau is 7 jaar en hij kan prima wat stukken uit dit boek lezen. De zinnen zijn niet moeilijk opgebouwd. Het moeilijke in het boek zit in de soms Engelse termen. Ook bij mijn waren de termen niet altijd bekend.
Beau is een kind dat graag buiten is en dol is op vogels. Dit boek is een prachtige combinatie tussen een detective en ecologie. Daarnaast is het een super spannend avontuur met meerdere lagen. Leuk om als ouder voor te lezen, sommige kinderboeken zijn wat vlak qua verhaal, dat is hier zeker niet zo.

Wij kijken uit naar de volgende delen, het 3e deel is in Engeland al aangekondigd, namelijk Clutch (broeden). Wij zijn benieuwd hoeveel delen er nog komen en of er dan weer vanuit een ander perspectief verteld gaat worden. Dit deel krijgt een dikke go!

Twitch Facts

  • Aantal pagina’s: 309 pagina’s
  • Leeftijd: vanaf 9 jaar
  • Auteur: M.G. Leonard
  • Verschijningsdatum: januari 2023
  • Adviesprijs: 16,99 en te koop bij bol.com


••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond