Home » Mijn zoektocht naar een geschikte auto

Mijn zoektocht naar een geschikte auto

Hoe vind je een geschikte auto voor je gezin? In mijn blog vertel ik je hoe we dit hebben aangepakt. Hebben wij de auto voor ons gevonden?

Sinds ik mijn rijbewijs heb, koop ik eigenlijk altijd een tweedehands auto. Ze zijn een stuk goedkoper en je kan er nog jaren mee doen. In januari was het weer tijd om onze auto in te ruilen voor een nieuwer exemplaar. Hebben wij een geschikte auto voor ons gezin gevonden?

Wat doe je met je oude auto?

Om een nieuwe auto te kopen moet je eerst je eigen auto verkopen. Bij ons komt dan de vraag altijd om hoog of we dit zelf willen doen of hem willen omruilen bij de dealer. Als je jouw auto inruilt krijg je er minder voor dan als je zelf de auto verkoopt. Een tweedehands auto verkopen is eigenlijk ook zo gebeurd. Of je het nu online regelt of ergens anders. Er is altijd wel iemand die je auto wil kopen. Al is het bij een echte oude auto alleen maar voor een aantal onderdelen.

Wat is een geschikte auto?

Belangrijker is nog wel: wat voor auto wil ik terug kopen? Precies dezelfde of toch een ander model? We hadden een Ford focus, maar stonden eigenlijk open voor alles. Wel was het belangrijk dat mijn man goed achter het stuur kon zitten, hij is namelijk 2 meter groot en dat past niet altijd even goed. Zeker niet omdat onze zoon ook wel genoeg ruimte moet hebben om achterin, achter papa te kunnen zitten. Ook wilden we een auto met een trekhaak en genoeg PK’s om onze vouwwagen te trekken. Met al deze eisen gingen we op zoek naar de geschikte auto voor ons.

Op zoek naar de juiste auto

Online gingen we kijken wat er te koop was. Zo krijg je een hoop auto’s te zien en je kan het ook nog filteren op de dingen die jij belangrijk vindt. Zo hou je hopelijk de geschikte auto over. Apart van elkaar kozen we vijf auto’s die wij geschikt vonden. Mijn man koos uiteindelijk dé auto voor ons. Hij heeft er namelijk net een beetje (lees: veel meer) verstand van dan ik.

Een geschikte auto moet je goed testen

Een auto is geen jurk die je even online koopt. Natuurlijk wil je eerst er een proefrit in maken. Wij maken altijd ruim van tevoren een afspraak om langs te komen. Zo weet je zeker dat de auto klaar staat om een proefrit in te maken. Een geschikte auto is pas een geschikte auto als hij aan al je eisen voldoet, dus moet erin gereden worden. In de BMW die wij hadden gezien zat mijn man erg goed. En ook mijn zoon had genoeg ruimte om achter hem te zitten. Na de rit wisten we het zeker. Dit is onze nieuwe auto!

Hebben jullie ook een auto? Is deze nieuw of ook tweedehands? Ik ben erg benieuwd naar jullie verhaal over de zoektocht naar de juiste auto.

Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond