Home » Genieten van de zomer; op school en tijdens de vakantie

Genieten van de zomer; op school en tijdens de vakantie

Genieten van de zomer; op school en tijdens de vakantie

De zomervakantie is begonnen voor alle basisscholen, met als hekkensluiter de regio Midden-Nederland. Basisschoolleerlingen en leraren kunnen gaan genieten van een welverdiende vakantie. Heerlijk gaan bijkomen van dit bijzondere jaar. Met hopelijk een flinke portie lekker weer!

Met zomerweer in de schoolbanken

Waar we vorig jaar nog naar het buitenland vertrokken voor een vakantie, kiezen we er dit jaar toch voor om thuis te blijven. Of op vakantie te gaan in eigen land. Gelukkig is er in ons kleine landje heel veel moois te zien en beleven. Vakantie vieren is altijd leuker als het weer ook meewerkt, dus hopelijk ligt er nog een mooie zomer in het verschiet met veel zon en fijne temperaturen. Tot nu toe hebben we nog niet echt snikhete dagen van boven de 30 graden gehad, zoals vorig jaar en dat jaar daarvoor wel het geval was. Een flink deel van die warme dagen viel in de vakantie, want in de schoolbanken zitten met hoogzomerweer is niet prettig. Gelukkig wordt daar meestal wel op ingespeeld, om het een beetje dragelijk te maken voor kinderen en de juffen en meesters.

Tropenrooster of waterpret

Bij hoge temperaturen kunnen scholen ervoor kiezen om een tropenrooster in te zetten. De school begint dan eerder, waardoor de lesdag ook eerder eindigt. En op basisscholen wordt er ook nog wel eens een waterfeest georganiseerd. Dat is natuurlijk een fantastisch spektakel, dat vaak vrij ad hoc wordt besloten. Een dag van tevoren bijvoorbeeld. Natuurlijk is het dan belangrijk om ouders en kinderen dan snel te informeren. Een snelle manier om een bericht te verspreiden is via een speciale school app, zoals die van Social Schools. Zo komen kinderen voorbereid; met zwemkleding, een handdoek en waterpistolen op school. Een basisschoolapp is de afgelopen tijd sowieso handig gebleken, met alle berichtgeving rondom corona en de (her)opening van scholen. Voor ouders is de app een uitkomst, omdat zij snel en op een laagdrempelige manier een wedervraag kunnen stellen of een opmerking kunnen plaatsen.

Delen van foto’s en berichten

Natuurlijk is het leuk om alle pret tijdens het waterfeest te laten zien aan ouders. Ook dat kan eenvoudig en snel gedeeld worden in een app. In de vorm van een fotoserie of een filmpje met een berichtje. Zeker nu alles anders gaat en ouders niet zomaar meer toegang hebben tot het plein en de school. Op deze manier wordt toch iedereen betrokken bij deze gezellige momenten.

Tijd om bij te komen

En nu weer terug naar de zomervakantie. Tijd om te genieten en om flink bij te komen. Voor leraren, leerlingen en ouders.  Er liggen vast nog een aantal dagen, of misschien wel weken, met aangename temperaturen en flink wat zon in het verschiet. Lekker relaxen bij het opblaaszwembadje in de tuin, aan de Nederlandse kust of een meertje. Flink opladen voor het nieuwe schooljaar. Hopelijk wordt dat een schooljaar dat iets normaler verloopt dan het schooljaar dat achter ons ligt. Fijne zomervakantie!


Uitgelichte foto via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond