Home » Geniet van de kleine dingen!

Geniet van de kleine dingen!

Het leven is ontzettend druk, zeker als je jonge kinderen hebt. Daarom probeer ik tegenwoordig nog meer te genieten van de kleine dingen in het dagelijkse leven. Dit kan eigenlijk alles zijn. Van een lekker kopje koffie, tot het afkijken van een aflevering van mijn favoriete serie. Maar ook de  praktische dingen die mooi zijn, kunnen mij enorm blij maken. Uiteraard zijn mijn kinderen degene die mij echt gelukkig maken. Maar het intense geluk dat je van je kleintjes krijgt telt natuurlijk niet echt mee, want dan kan niets nog ergens tegenop boksen… en wordt het een oneerlijke strijd. En de boodschap die ik je nu probeer mee te geven is vooral dat je probeert te genieten naast je kinderen. Je bent namelijk niet alleen moeder, maar ook nog vrouw!

Mooi maakt lekker!

De deur uit gaan is een stuk uitdagender met een heel gezin. Heb je kinderen die nog slaapjes doen? Probeer dan helemaal niet teveel waarde te hechten aan jouw vaste momentje bij die gezellige koffiebar. Dit is echter wel hét moment om te nemen voor jezelf. Heb je nog een kind dat niet meer slaapt? Probeer dan dat half uurtje schermtijd op datzelfde moment te plannen. Voor hem of haar is dit vaak ook een rustmomentje!

Zoals mijn man ik en tegenwoordig af en toe een date-night thuis organiseren, probeer ik nu ook vaker genietmomenten voor mezelf in te lassen. Ik heb een paar mooie glazen gekocht van Bodum, een prachtig deens merk dat bewijst dat goed design niet duur hoeft te zijn!  Hier maak ik dan een heerlijke koffie in. Als ik met mijn handen in mijn haar zit, pak ik gewoon een kant en klaar zakje van Nescafe. Door de glazen ziet zelfs dit er prachtig uit. Maar als ik iets meer tijd en rust heb, klop ik wat slagroom en zet ik een goeie espresso. In de dubbelwandige glazen blijft mijn espresso lekker lang warm en met een dotje slagroom en een sprinkel van hagelslag erbij, wordt mijn koffiemoment helemaal een feestje. Op een of andere manier smaakt alles ook lekkerder uit deze glazen!

Geniet van de kleine dingen!

Tips om te genieten

Verzamel mooie momenten en maak het jezelf makkelijk! Met name dit laatste is een uitdaging als je middenin je tropenjaren zit. Het is echter wel van wezenlijk belang om dit te doen. Voor jezelf, je relatie en je kinderen! Probeer vooral niet teveel te moeten van jezelf. Als je kind een dag te veel televisie kijkt, is dit echt niet het einde van de wereld. En als je ze een keer met een vieze snoet rond laat lopen, gaan ze ook niet direct dood. Hou dat moment vast dat je samen met je kleintje een ijsje eet op een warme zomerdag. Jij geniet van heerlijk frisse citroen met mango, en je zoon of dochter neemt de tijd om een bolletje smurfenijs weg te werken. Ondertussen druipt het ijs over de handjes, komt het zeer waarschijnlijk in elk kledingstuk en zit het gehele gezicht eronder, inclusief de haren. Ok, misschien is het toch een oneerlijke strijd… Maar ja, die kleine momenten met je kinderen zijn ultiem genieten!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond