Home » Hoe geniet je optimaal van een me-moment

Hoe geniet je optimaal van een me-moment

Even een momentje voor jezelf kan een uitdaging zijn. Drukte op het werk, kinderen die kris kras door het huis rennen, maar een me-moment is belangrijk.

Even een momentje voor jezelf kan een behoorlijke uitdaging zijn. Drukte op het werk, kinderen die kris kras door het huis rennen, huishoudelijke taken die zich niet vanzelf oplossen en ga zo maar door. Toch is het wel van belang om toch ook echt even dat momentje voor jezelf te pakken. Al is het maar een half uurtje of een uurtje.

Makkelijker gezegd dan gedaan

Verhalen van wanhopige moeders die zich soms opsluiten in de voorraadkast te over, maar er moet toch een betere oplossing zijn. Maar inderdaad, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het probleem zit ‘m vooral in de tijd die er voor vrijgemaakt moet worden. Je denkt misschien dat het echt niet kan, maar probeer echt om een moment te vinden. Al moet je dat moment een week van te voren plannen, pak het. Kijk of er speel afspraakjes te regelen zijn of pak je moment wanneer de kinderen bij opa en oma zijn of al op bed liggen.

Rust

Het hoeft geen stiltegebied om je heen te zijn, maar je hebt natuurlijk geen rust als je wordt afgeleid door je telefoon. Zet die dan ook uit en trek je terug in je eigen ruimte. Dat kan je slaapkamer zijn, je badkamer of gewoon lekker in de woonkamer als je echt alleen bent. Om je niet te laten verleiden door je mobiel, kun je die ook in de andere kamer leggen. Zet je favoriete muziek op, pak een mooi boek of sluit gewoon even je ogen.

Wijntje erbij?

Kom lekker tot rust met een goed glas wijn. “Pinot wijn” is een uitstekende keuze om even bij weg te dromen. Nu is het vooral een liefkozende naam voor de verschillende druivenrassen van de Pinot familie, dus er is voor ieder wat wils. Een Pinot Noir voor liefhebbers van rode wijn met niet al te zware tannines. Een wat soepele wijn met een heerlijk geurig aroma van rood fruit. Liever een wat frisser wit wijntje? Kies dan voor een Pinot Grigio, Pinot Gris of Pinot Blanc. Ook heerlijk om met zo’n glas in de tuin of op het balkon neer te ploffen als het zonnetje lekker schijnt.

Ga je inderdaad voor een wijn-zenmoment? Zorg dan wel dat je wijn in huis hebt. Je wil het natuurlijk niet nog last minute moeten halen. Zonde van je me-moment. Witte, rosé of rode wijn kopen kun je dan ook het beste van te voren doen. Als je online besteld hoef je ook nog eens je huis niet uit en kun je op je gemak de wijnbeschrijvingen lezen. Weet je zeker dat je iets lekkers in huis haalt.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond