Home » Geld over houden als (eenouder)gezin

Geld over houden als (eenouder)gezin

Het leven kan soms best duur zijn, zeker als je kinderen hebt. Maar als je goed oplet kan je heel eenvoudig geld besparen op meerdere vlakken.

Gas, water en licht

Iedereen gebruikt gas, water en licht. De kosten voor water zijn erg laag, daar valt nauwelijks op te besparen, maar op gas en elektra kan je wellicht wel geld besparen. Energie kosten kunnen behoorlijk oplopen. Als je alleen verlichting aan doet wanneer het echt nodig is (dus alleen als het donker is en als je in die ruimte aanwezig bent), dan scheelt dat al behoorlijk wat geld.

Hetzelfde geldt voor de verwarming: als je deze alleen aan zet als je thuis bent, kan je ook al behoorlijk wat besparen. En nog een extra tip: zet de verwarming eens standaard een graad lager. Dit voel je nagenoeg niet, maar je merkt het wel in je portemonnee. Meestal heb je een contract voor een, twee of drie jaar. Het is verstandig om aan het einde van deze periode energie leveranciers te vergelijken. Vaak kan je daar een aantrekkelijke korting krijgen als je klant wordt. Op deze manier kan je eenvoudig geld verdienen. Je hoeft daar alleen maar aan te geven dat jij klant wilt worden en zij regelen de rest. Makkelijker kan het bijna niet.

Vergelijk zorgverzekeringen

Het is belangrijk dat jij een goede zorgverzekering hebt, want zorgkosten kunnen behoorlijk oplopen. Het is verstandig om elk jaar de zorgverzekeringen te vergelijken met elkaar. Voor deze vergelijking zijn verschillende websites op internet te vinden. Hier kan je eenvoudig aangeven wat voor jou van belang is en dan krijg je een overzicht van alle aanbieders. Jij kunt dan zelf kijken welke verzekering voor jou het aantrekkelijkste is. Vaak hebben grotere bedrijven een collectieve zorgverzekering. Soms zijn deze aantrekkelijk, maar soms ook niet. Kijk hier dus goed naar voordat je je hierbij aansluit.

Goedkoopste alles-in-1 pakket

Voor verschillende producten zijn alles-in-een pakketten beschikbaar. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan internet, tv en telefonie. Als je voor alles los van elkaar een contract afsluit, ben je vaak duurder uit. Een pakket is vaak veel voordeliger. Zo kan je dus eenvoudig meer geld per maand overhouden.

Overige tips om geld te besparen

Als je kinderen van hetzelfde geslacht hebt, kan je ook kleding doorgeven van de een naar de ander. Hetzelfde geldt voor speelgoed. Als je toch wat nieuwe kleding wilt kopen voor de kinderen, dan kan je kleding in de uitverkoop kopen. Je kunt dan bijvoorbeeld een winterjas voor het volgende seizoen kopen. Als je een maat groter koopt dan jouw kind nu heeft, is de kans groot dat hij of zij deze past in het nieuwe seizoen. Op deze manier kan je eenvoudig veel besparen.

Kleding die je niet meer gebruikt kan je via internet verkopen of op speciale ruilsites ruilen tegen een product (levensmiddel). Daarnaast zijn de wekelijkse boodschappen ook best een grote kostenpost. Als je de aanbiedingen in de gaten houdt, kan je ook elke week enkele euro’s besparen.

Bespaar op vaste lasten en hou geld over voor leuke dingen!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond