Home » Gehoorbescherming voor kinderen even onmisbaar als zonbescherming?

Gehoorbescherming voor kinderen even onmisbaar als zonbescherming?

Nu de zomer in aantocht is, wordt veel aandacht besteedt aan zonbescherming. Gehoorbescherming voor onze kindjes zou eigenlijk tot dezelfde vanzelfsprekendheid moeten horen, maar dat doet het niet. Ik duik hierbij meteen met de hand in eigen boezem. Vooraan bij een muziekfestival vind je mij al jaren niet meer, laat staan samen met de kinderen. Dus waarom hebben mijn kinderen gehoorbescherming nodig?
 

 

Waarom gehoorbescherming een must is

 
Nu de zomer volop lonkt, zullen weer de nodige festivals en evenementen georganiseerd worden. Misschien ga je wel even langs de kermis. Of strijk je neer op het terras van een fijne strandtent. Allemaal plaatsen waar een gezellig muziekje niet mag ontbreken, maar dan wel zonder nare gevolgen achteraf voor de kinderoortjes. Geluid is voor onze kleintjes eerder schadelijk dan we waarschijnlijk denken. Daardoor lopen 1 op de 8 jonge kinderen blijvende gehoorschade op.
 

Moraalridder

 
En nogmaals, ik ga niet de moraalridder uithangen. Want totdat ik van Coolsafety de Muffy Baby samen met Sem mocht uittesten, had ik er weleens over nagedacht, maar nooit gehoorbescherming gebruikt. Recentelijk nog. Mila had een uitvoering op school en ik vond het superleuk om erbij te kunnen zijn. Sem zat met z’n 2 maandjes oud heerlijk in de draagdoek. Ondanks het enorm gezellige kabaal wat een muziekuitvoering meebrengt, lag hij heerlijk te slapen. Inwendig prees ik nog mijn draagdoek hiervoor. Anderhalf uur later zaten we thuis met een enorm overprikkelde baby.
 


 

Prikkels

 
Hoewel de draagdoek dus ideaal is tegen prikkels kun je nog een stapje extra doen. Dit kan met een strikmutsje, maar soms beter nog oorkapjes. Je baby slaapt heerlijk door terwijl je geniet van je lange zomeravond. Al garandeer ik niets natuurlijk. Het blijven kinderen. 😉
 

Review Alpine Muffy Baby Blauw

 
In theorie was ik al snel om en zag ik meteen de voordelen in van gehoorbescherming voor kinderen, maar zijn ze niet verrekte onhandig die oorkapjes? Houdt Sem ze wel op? Hij is 4 maanden en kan dus helaas geen antwoorden geven. Je zult het met mijn observaties moeten doen.
 

Keuze uit blauw of roze waarbij je bij beide versies ook een grijs/ taupekleurig bandje ontvang.

 

 
Met behulp van de gebruiksaanwijzing had ik de eerste keer heel vlot alles op de juiste manier in elkaar geklikt. Voor mij is het het handigst om Sem op zijn buik te leggen en dan de kapjes om te doen. De kapjes voelen heerlijk zacht aan en hoewel de band niet op zijn hoofdje drukt, blijft hij mooi zitten. Hij glijdt dus niet af! Nu is het natuurlijk wel zo dat Sem er niet zoveel mee kan door zijn leeftijd, maar hoe jonger je begint hoe meer je kindje eraan zal wennen. Hij leek er in elk geval niets om te geven en bleef zijn vrolijke zelf.
 

Specificaties

 
Tot slot nog wat belangrijke feitjes:

♥De Alpine muffy baby is de enige gehoorbescherming met een CE keurmerk in Europa. ♥Geschikt voor kindjes van 3 maanden tot 3 jaar. ♥ Hygiënische onderdelen die af te nemen en wasbaar zijn.
 
 
 

Binnenkort hebben wij hier de avondvierdaagse en Muffy gaat zeker mee! Gebruik jij gehoorbescherming voor je kindjes?

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond