Home » Geen nieuws zou goed nieuws moeten zijn | WW#7

Geen nieuws zou goed nieuws moeten zijn | WW#7

Mijn laatste Weight Watchers update is alweer van even geleden. Geen nieuws zou goed moeten zijn. Heb je je misschien afgevraagd of het goed gaat? Of ik mijn doel heb behaald? Of ik het sporten nog wel volhou? Driewerf nee helaas!

Saboteur

Eén stap naar voren en twee terug. Zo zou je de boel nu wel even kunnen omschrijven. De afgelopen weken zijn er keren geweest dat ik niet naar de cursus ging, was aangekomen, maar ook wel afgevallen. Per saldo gaat het gewoon niet zo lekker. Nou ja, eigenlijk gaat het helemaal top en daar schuilt het gevaar. Ik voel me lekker, de vermoeidheid is weg en ik ben een stukje gezonder.  Helaas ben ik ook laks geworden en ben zo onderhand mijn eigen vorderingen aan het saboteren. Jammer. Erg jammer!

Pot commited

En daarom moet ik er weer even voor. Stranden met de finish in zicht zou zo zonde zijn. Met 16 kilo die er nog steeds af zijn, kun je me toch wel pot commited noemen. Nog minimaal 3 (en dan nog 5, maar dat hou ik nog even geheim voor mezelf 😂) Ik wil weer met sprongen vooruit. Met plezier minimaal twee keer per week met een tetterende Evy in mijn oren door de straten van ons dorp. Zelf genoeg motivatie hebben om ons buurvrouwen sportclubje naar de sportschool te trekken. Ik wil… ik wil… Ik wil zo graag. Nu nog doen.

Fietsen verleer je nooit

En ik heb echt even geen idee hoe ik dat voor elkaar kan krijgen. Wat ik wel weet is dat het vanuit mezelf moet komen. Pas als dat er is, sta ik ook weer open voor hulp van anderen. Voor nu doe ik het met al die kleine beetjes die helpen. En heel hard blijven hopen dat ik het net als met fietsen niet zal verleren.

Ik vind de visualisatie oefeningen op de cursus altijd erg tof. Zo mochten we al een keer het aantal kilo’s dat je was afgevallen in flessen water uittellen. Twee weken geleden mochten we kaartjes uitzoeken (en helaas weer inleveren). Uit een hele stapel moest je diegene pakken die je het mooist, meest treffend, meest toepasselijk of wat dan ook vond. Ik koos deze:

Als ik kijk naar de kaart zie ik trouwens heus wel dat een blanke vrouw is, maar ik keek vooral naar de beweging en haar mimiek. En daardoor is deze kaart zo treffend voor mijn situatie nu. Iemand die zichzelf hoofdschuddend voor het hoofd slaat. Uit dat hele kleine lachje om haar mond haal je zoveel. Ze lijkt te beseffen dat ze stom is geweest, zeker omdat ze weet dat ze het kan. Ze kan fietsen. En dat verleer je niet.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond