Home » Geef mij maar een boek!

Geef mij maar een boek!

Geef mij maar een boek Oorlogswinter Jan Terlouw

Ik had geen blogpost gepland voor vanmorgen, maar als mijn oog valt op een bericht wat een facebookvriendin heeft gedeeld over “Geef mij maar een boek” wil ik daar meteen iets mee doen. In eerste instantie wilde ik het laten bij delen op social media, maar het verhaal was daarvoor iets te lang, een kort artikel zou het worden. 

Geef mij maar een boek!

Wist jij dat 2016 het jaar van het boek is? Geen beter jaar om te starten met zo’n mooi initiatief als “Geef mij maar een boek”. Ieder jaar kiezen de boekhandels een jeugdboek dat verkrijgbaar is voor slechts €1,00! Het doel van dit inititatief is onder andere dat kinderen, door de zeer milde prijs, zelf een boek kunnen aanschaffen. Ik kan me zomaar voorstellen dat kinderen trotser zullen zijn op een boek wat ze zelf hebben gekocht en wellicht ook met meer plezier deze zullen lezen. De woorden bewust boekbezit komen bij me op!

Oorlogswinter

Het boek Oorlogswinter, dat een Gouden Griffel heeft gewonnen, mag dit jaar de spits afbijten. Niet heel lang geleden had ik het er met Benjamin over dat de oorlog voor onze kindjes iets is wat ze enkel uit de boeken zullen kennen. Met de loop der jaren zullen er steeds minder overlevenden zijn. Doordat hun verhaal opgetekend is zal deze zwarte periode uit onze geschiedenis op deze manier “levend” blijven voor onze kinderen en diens kinderen. Het boek van Jan Terlouw mag dan fictief zijn, het vertelt wel degelijk iets over de barre omstandigheden van toen. Misschien zware kost, maar niet voor niets één van de meest gelezen jeugdboeken.

Geef mij maar een boek Oorlogswinter Jan Terlouw

Gelukkig doen bijna alle boekhandels mee. De actie start op 20 februari as en loopt tot alle 260.000 beschikbaar gestelde boeken op zijn. De boeken zijn dus te verkrijgen voor €1,00 en voor dit geld krijg je een prachtige paperbackuitgave met full colour omslag.

 

 

Wat vind jij van dit initiatief en ga jij samen met je kind(eren) een boek kopen?

 

 

 

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond