Home » Geef je lichaam even rust met een detox kuur!

Geef je lichaam even rust met een detox kuur!

Wist je dat een detox van je lichaam ontzettend gezond is? Zeker na zo'n vakantie waar we van alles hebben gegeten. Tijd voor een detox kuur? Lees hier meer

Wist je dat een detox van je lichaam ontzettend gezond is? Zeker na zo’n vakantie waar we van alles hebben gegeten. Tijd om je lichaam rust te geven met een detox kuur!

Een zomervakantie vol lekkers

In de zomervakantie, ja ik geef het gewoon toe, eet ik iets ongezonder en drink ik ook wat meer. Mijn lijf heeft veel te verduren, maar ik neem mezelf altijd voor om na de vakantie weer gezond aan de slag te gaan. Wat ik dan vooral eet? Ik durf het bijna niet te zeggen, maar drie keer naar de Grote Gele M en elke avond een lekker wijntje voor de tent? Is dat heel erg? Genieten van de vakantie mag, toch? Maar misschien is het wel heel goed voor mijn lichaam om na zo’n periode een detox kuur te doen. Detoxen met sapjes klinkt als een makkelijk en goed plan.

Wist je dat een detox van je lichaam ontzettend gezond is? Zeker na zo'n vakantie waar we van alles hebben gegeten. Tijd voor een detox kuur? Lees hier meer

Samen starten is altijd beter

Maar hoe ga ik dat aanpakken? Ga ik één dag lang alleen maar sapjes drinken of zijn meerdere dagen beter? Ik weet uit ervaring dat ik dit beter samen met iemand aan kan pakken. Tijdens een weekend weg met één van mijn beste vriendinnen dronken we zo’n heerlijk sapje met kiwi, komkommer, citroen en nog iets. Het smaakte zo lekker en we kregen het gevoel alsof we ontzettend goed bezig waren. Dat gevoel wilden we vaker hebben en samen iets doen is altijd beter dan alleen!

Detox kuur geeft je lichaam rust

Door alle toegevoegde ingrediënten aan ons eten moet ons lichaam harder werken. Sommige dingen kan ons lichaam gewoon niet verteren en dat kan ons lichaam stress geven. Een detox kuur zorgt ervoor dat je lichaam even tot rust kan komen en kan doen waar het voor is bedoeld: het opnemen van vitaminen en andere goede bouwstoffen voor ons lichaam. En doordat je lichaam tot rust komt merk je dat ook. Je bent meer uitgerust, kan je beter concentreren en je voelt je veel beter. Maar sapvasten doe je niet zomaar. Het verlangt een goede planning en duidelijkheid.

Wist je dat een detox van je lichaam ontzettend gezond is? Zeker na zo'n vakantie waar we van alles hebben gegeten. Tijd voor een detox kuur? Lees hier meer

Hoeveel dagen nodig voor een detox?

Eén dag is al genoeg om je lichaam even rust te geven, maar wil je een hele reset doen dan zijn meerdere dagen echt aan te raden. Start niet gelijk met weken achter elkaar, maar bouw het op. Drie dagen is vaak al genoeg, maar vijf dagen kan natuurlijk ook. Sommige mensen doen het weken achter elkaar, maar dat wordt niet aangeraden. Ik denk dat ik eerst maar één dag ga doen om te kijken of het bevalt en wie weet ga ik dan maandelijks aan een detox kuur. Wat het ook word, ik houd jullie op de hoogte!

Heb jij al eens een detox kuur gedaan? Ik ben erg benieuwd hoe het jullie is bevallen, dus ervaringen zijn welkom!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond