Home » Geef een feest om nooit te vergeten

Geef een feest om nooit te vergeten

Toen De Man een jaar of twee geleden 40 werd, vond ik dat dat uitgebreid gevierd mocht worden. Stiekem trommelde ik zijn vrienden op, boekte een arrangement bij zijn favoriete café en zorgde zo voor een mooie verrassing. Uiteraard zorgde ik ook voor een feestelijke aankleding ter plekke en leuke herinneringen voor later. Hoe?

Bierviltjes als gastenboek

Dit deed ik onder andere door bierviltjes te laten drukken waarop de gasten een leuke herinnering aan het feestvarken konden delen. Deze viltjes legde ik neer op alle tafels en die werden gretig ingevuld. Het idee kreeg ik na een inspiratie ronde op Pinterest en de drukker, Studentendrukwerk.nl, kwam na een rondje Google als betaalbare optie uit de bus. De mogelijkheden variëren van wenskaartjes tot een boek laten drukken, maar ook de gewenste bierviltjes. Toevallig had ik kort daarvoor een geschikte foto van hem gemaakt die helemaal paste in het ‘Cheers to 40 years’ thema. Deze kon ik via de online ontwerptool makkelijk omtoveren tot een leuk ontwerp. De gedrukte bierviltjes liet ik bij de buren bezorgen zodat de verrassing echt een verrassing kon blijven.

Wegwerpcamera’s

Naast de hilarische anekdotes, toffe herinneringen en lieve woorden die ongetwijfeld gedeeld gingen worden, zocht ik naar een manier om de avond zelf visueel vast te leggen. Op een aantal bruiloften heb ik meegemaakt dat er wegwerpcamera’s neer werden gezet zodat de gasten zelf foto’s konden maken. Dit leek mij ook wel wat. Al was het een behoorlijk lastige klus om aan zulke cameraatjes te komen. Uiteindelijk vond ik ze waar ik ze totaal niet had verwacht: Bij de Hema! Daarnaast heb ik her en der selfieprops neergelegd. Dit leverde hilarische foto’s van de gasten op.

Nu moet ik eerlijk zeggen dat het idee leuker was dan de uitvoering. De meeste foto’s zijn namelijk mislukt. Ook niet zo gek als je bedenkt dat de locatie een donkere kroeg is. In een omgeving vol licht kan het wel prima.

Versiering

Ondanks de locatie moest er natuurlijk wel wat versiering komen. Naast wat ballonnen en slingers heb ik bij de dames van Liefslabel een houten bewegwijzering laten maken met Cheers to 40 years er op. Om eenheid te creëren heb ik gekozen voor okerkleurig en zwart als themakleur voor de versieringen. Deze kleuren komen ook in de bierviltjes terug. 

Feest organiseren

Voor een goed feestje heb je leuke mensen en lekker eten nodig, maar onderschat de aankleding ook niet. Ik vind het een leuke uitdaging om, met behulp van een thema, er echt iets van te maken. Bij een jubileumfeest of andere mijlpaal is het ook tof om er een leuk aandenken aan over te houden. Dit kan zoals ik deed door het bedrukken van een bierviltje en wegwerpcamera’s neer te zetten, maar op Pinterest kun je eindeloos inspiratie opdoen. Zo wordt het echt een feest om nooit meer te vergeten.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond