Home » Gedeelde smart is halve smart | WW#6

Gedeelde smart is halve smart | WW#6

Wow, wat goed! Echt knap van je. Goed bezig hoor. Hoe hou je het vol? Eerlijk? Ik hou het op het moment maar met moeite vol. En dat zeg ik ook meteen, maar op de één of andere manier komt het niet altijd aan. Ik ben immers 15 kilo afgevallen, dus dan moet het wel goed gaan. Dat ging het ook, maar nu ben ik er zo klaar mee. Net nu de eindstreep in zicht komt. Voor een gezond BMI moet er nog een kilo of 10 vanaf, maar zelf opteer ik voor een kilootje of 5. 5 kilo, 15 of 50. Het lijkt allemaal hetzelfde op het moment. Dat is niet heel positief, sorry. Soms is het ook gewoon niet leuk. Mag ik van mijn smart, gedeelde smart maken? Dan doe ik mijn best op een positieve eindnoot.
 

Meten is weten

Het Weight Watchers programma stoelt op het toekennen van punten aan etenswaren. Hiervoor moet je je eten wegen. En dat duurt soms lang, erg lang. Zit ik bijvoorbeeld nog mijn ketchup af te wegen, is de rest al bijna toe aan hun toetje. En ja, ik overdrijf. Mag vandaag.

Goed voorbeeld doet goed volgen

Dat wegen he… daar krijgt Mila een hoop van mee. En dat vind ik gewoon jammer. Ik probeer er geen punt van te maken, maar ik vind niet dat ze op 4 jarige leeftijd bezig hoeft te zijn met gewicht, uiterlijk enzovoorts. Als ze als spelletje dingen voor nep gaat afwegen doet dat iets met me. Gewoon.niet.leuk.
 

Waar het hart vol van is

Ken je dat, dat je gewoon moe van jezelf word? Ik ben erg bezig met het afvallen en neem het meestal ook erg serieus. Afvallen, hardlopen, sporten, Weight Watchers, Zumba, Fitbit challenges, Body Jam… ik kan mijn mond niet opendoen of het gaat daarover. Heel logisch, maar zo vermoeiend voor mijn toehoorders lijkt me.
 

De beste stuurlui

Over vermoeiend gesproken. Laten we het hebben over mensen die altijd menen beter te weten. Die zijn toch irritant? De keren dat ik afgelopen weken bijna mijn tong moest afbijten of op mijn handen moest gaan zitten om vooral niet te reageren zijn niet meer te tellen. Afvallen kan op zoveel manieren, maar laat ik nou mijn manier de beste vinden, weten dat jus d’orange lang niet zo “goed” is als men denkt en je qua calorieën (in mijn geval punten dan. Meer dan een derde van mijn dagtotaal!) beter die avocado niet kunt nemen. Ik wil het helemaal niet beter DENKEN te weten. Ik wil niet irritant zijn. Help!
 

Tot je een ons weegt

Help nodig dus. Hulp en hulpjes zijn fijn, maar ik weet dondersgoed dat je het niet moet doen en toch doe ik het. Elke dag op die weegschaal gaan staan. 1 keer per week is het beste. En het is echt zo! Ook vind ik het niet gezond om er zo mee bezig te zijn. Helaasch, tussen ergens iets van vinden en daar naar handelen is soms lastig. Als degene die het dichtst op het vuur zit was ik enorm benieuwd of er iets was waar Benjamin zich aan zou irriteren. Irriteren is een groot woord, maar ook hij vind dat ik het dagelijks wegen lekker moet laten.

Ons slotje! ❤

 

Eind goed al goed

Oja, dat positieve einde. Drie jaar geleden werd ik op Venetië ten huwelijk gevraagd (op de brug waarvandaan de foto gemaakt is). Tijdens de zwangerschap van Bas een jaar later heb ik mijn ringen af moeten doen, waaronder die bewuste verlovingsring. Ze knelden en zaten niet meer lekker. Ook na de zwangerschap kreeg ik ze niet meer om. En wat denk je…. gisteravond ontdekt dat ze weer passen. Word ik blij van. Kan ik nog wel even over doorratelen. Doe ik niet. Ik blij… jij blij. 😉
 


Alle (Weight Watchers) afval updates lees je hier:

– Ik ben er klaar mee! Het is genoeg. Basta! | WW#1
Zo ging mijn eerste week Weight Watchers | WW#2
– Als je 13 flesjes water bent afgevallen voelt dat zo! | WW#3
– Help! Ik ben aangekomen | WW#4
– 10 kilo afvallen, hoe doe je dat?! | WW#5
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond